2 Gün Süren Harput Çalıştayı Tamamlandı

Harput’un tarihi ve kültürel yapısı 2 gün boyunca süren Harput çalıştayında masaya yatırıldı.

2 Gün Süren Harput Çalıştayı Tamamlandı

Çalıştayın ilk gününde Harput’ta daha önce yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılması gerekenler konuşuldu. 2 oturum halinde yapılan ilk günkü toplantıda Harput’un kalkınması ve gelişmesi noktasında sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de görüşleri alındı. Elazığ’ın tarihi mahallesi Harput, kurulduğu günden bu güne yaşadığı süreç, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılacaklar Harput çalıştayın konuları arasında yer aldı. Harput’un kalkınması ve gelişmesi amacıyla yapılan çalıştayın ilk günkü toplantısında Harput’un geçmişten bugüne yaşadığı süreç anlatıldı. Fırat Havzası Altyapı Hizmetleri Birliği toplantı salonunda yapılan çalıştayın ilk günkü toplantısına Vali Ömer Faruk Koçak, AK Parti Elazığ milletvekilleri Zülfü Demirbağ, Faruk Septioğlu, Şuay Alpay ile Sermin Balık, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehir plancıları, mimar ve mühendisler ile gazeteciler katıldı.

İki oturum halinde yapılan ilk günkü toplantının açılış konuşmasını aynı zamanda çalıştayın moderatörlüğünü Vali Koçak yaptı. Vali Koçak Harput’un bu güne kadar hak ettiği değeri göremediğini belirterek, "Hiçbir şey için geç değil. Harput’un korunması noktasında herkesin ilgili bir düşüncesi var. Çalıştay fikir birliği oluşturma açısından önemlidir" dedi

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, Harput için yapılması gereken projeler hazırladıklarını ve bu projeleri 5 yıllık kalkınma programı içerisinde hayata geçeceğini vurguladı. AK Parti Elazığ milletvekilleri de Harput’un tarihi misyonuna uygun şekilde kalkınması gerektiğinin altını çizerek, yapılacak projelere hükümet olarak destek vereceklerini kaydetti.

Protokol konuşmalarının ardından Harput’un tarihi gelişimi ve yapılan restorasyon çalışmalarıyla ilgili sunumlar yapıldı. Çalıştayın öğleden sonraki 2. oturumunda ise sivil toplum kuruluşlarının ve şehir plancılarının görüşleri alındı. Harput’un tarihi dokusunu yeniden kazanması ve gelişerek bölgenin turizm merkezi olması amacıyla yapılan çalıştayın 2. gününde de yine sunumlar yapılarak Harput’un geçmişi, bugünü ve yarını anlatıldı. Çalıştayın son gününde ayrıca hazırlanan deklarasyon metni katılımcılarla birlikte hazırlandı.
Kaynak: İHA