'Gaybiefendi Pazarı' Törenle Açıldı

Kütahya Belediyesi tarafından yaptırılan Gaybiefendi Pazarı, düzenlenen törenle açıldı.

Gaybiefendi Mahallesi Musalla Caddesi üzerindeki pazar yerinin açılışında konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, pazaryerinin esnafa ve Kütahya halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.
Pazaryerinin yaklaşık 8 milyon liraya mal olduğunu ve bazı eksikliklerinin de en kısa zamanda gidereceklerini dile getiren Saraçoğlu, şöyle konuştu:
"Pazaryeri ile ilgili yıllar önce bir proje başlatılmış. Önceki belediye başkanımızın başlattığı bu pazaryerinin modern bir yer olduğunu söylemek gerekir. Burası, üç kat olarak planlanmış. 5 bin 400 metrekare alana sahip olan üst kısım sebze ve meyve satan pazarcılarımıza, bir alt katının bir kısmı işporta pazarı diğer kısımlar ise balık, zeytin ve peynir satılacak yer olarak hazırlandı. Bodrum katı ise otopark olarak planlandı. Biz seçimden önce milletimize söz verdik. 'Benim dediğim olacak' mantığıyla hareket etmiyoruz. 'Biz' mantığıyla hareket etmeye çalışıyoruz. Hatta pazaryerinin yerlerinin belirlenmesinde yapılan kura çekimine dahi müdahale etmedik."
Kütahya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İbrahim Yiğit de pazaryerinin haftanın cuma günü, hizmet vereceğini hatırlatarak pazaryerinin hayırlı olmasını diledi.
Yapılan dua ve kurdele kesiminin ardından pazaryeri gezilerek esnafa "hayırlı işler" temennisinde bulunuldu.
Kaynak: AA