Midyat'ta, 'Gazze'ye Canlı Kalkan Gönüllü İmza Kampanyası'

Midyat ilçesinde düzenlenen, "Gazze'ye canlı kalkan gönüllü imza kampanyası"na yoğŸun destek verildiğŸi belirtildi.

Midyat'ta İHH İnsani Yardım ve Vakfı ve Midyat Sivil Toplum KuruluşŸları Platformu işŸbirliğŸiyle önceki gün başŸlatılan kampanya için aralarında gazeteci, aktivist, bürokrat ve siyasetçilerin de yer aldığŸı 518 kişŸi katıldı.
EğŸitim Bir- Sen Midyat Temsilcisi Abdulkadir Altay, yaptığŸı açıklamada, Gazze'ye canlı kalkan olmak için başŸlattıkları kampanyaya toplumun her kesiminin yoğŸun ilgi gösterdiğŸini söyledi.
Bu kapsamda 2 günde 518 imzaya ulaşŸtıklarını ifade eden Altay, kampanyaya katılanlardan çok olumlu tepkiler aldıklarını belirtti.

"LJekilecek kurada ismi çıkan ancak gidemeyecek durumda olanların yerine kendi isimlerinin yazılmasını isteyenler oldu" diyen Altay, kimi çocukların da harçlıklarını getirerek kampanyaya destek olmak istediğŸini kaydetti.

Altay, bazı öğŸrencilerin de aldıkları bursu Gazze'ye göndermek için kendilerinden hesap numarası istediğŸini anlatarak, şŸunları dile getirdi:
"İmza kampanyası standı açmamıza rağŸmen vatandaşŸlarımız maddi yardımlarını da esirgemiyor. Bize su satan çocukların bizden aldıkları su parasını yardım kumbarasına attığŸını görüyoruz. Standımız her kesimden insanın büyük ilgisini çekti. Burada toplanan imza ve yardımları İHH İnsanı Yardım Vakfı'na göndereceğŸiz."
ǖte yandan kampanyaya katılanlar arasında Midyat Belediye BaşŸkanı şžehmus NasıroğŸlu, AK Parti eski Mardin Milletvekili Nihat Eri, AK Parti İlçe BaşŸkanı Bekir Melih GüneşŸtan, AK Parti'den kadın ve gençlik kolları üyeleri, Hür Dava Partisi İlçe BaşŸkanı Ekrem Zerey ve parti üyeleri, EğŸitim Bir- Sen Midyat Temsilcisi Abdulkadir Altay, Azim-Der Yönetim Kurulu BaşŸkanı Besim LJelik ve dernek üyelerinin yer aldığŸı bildirildi.

 
Kaynak: AA