Çankırı'da Yaylada Yaralı Bulunan Paraşütçüyü Çobanlar Kurtardı

Kurşunlu ilçesinde çobanlar tarafından yaralı bulunan yamaç paraşütçüsü, hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Bayramören ilçesinden havalandıktan sonra Kapaklı köyü civarında paraşütün kontrolünü kaybeden Sedat Kalay, Bahşiş Yaylası'na düştü.
Bölgede hayvan otlatan çobanlar tarafından yaralı bulunan Kalay, durumun jandarmaya bildirilmesinin ardından Çankırı Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Hastanede tedavisi süren Kalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaç metreden düştüğünü ve çobanlar tarafından ne zaman bulunduğunu hatırlamadığını söyledi.

Bayramören'den 3 arkadaşıyla havalandıklarını anlatan Kalay, "Gidebildiğimiz yere kadar gidecektik. Hava şartları nedeniyle ilerlerken arkadaşlarla mesafemiz açıldı. Ben, yaklaşık 25 kilometre gittikten sonra Kurşunlu ilçesi sınırlarında düşmüşüm. Kaç saat sonra bulunduğumu hatırlamıyorum. Çobanlar beni bulduktan sonra jandarmaya durumu bildirmiş. Ardından Çankırı Devlet Hastanesinde tedavi altına alındım. Göğsümden darbe almışım, akciğerimde yırtılma var" diye konuştu.

Kalay, 8 yıldır yamaç paraşütü yaptığını, daha önce de 3 kez benzer kaza geçirdiğini belirterek, eşinin izin vermesi durumunda uçmayı sürdüreceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA