Başkanı Yıldırım, Türkiye İstikrar İçin Devam Dedi

Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendiren MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Şerif Yıldırım, ortaya çıkan sonucun Türk milletinin istikrara olan desteği olarak yorumlanması gerektiğini dile getirdi.

Başkanı Yıldırım, Türkiye İstikrar İçin Devam Dedi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adıyaman Şube Başkanı Şerif Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesiyle sonuçlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi.

Başkan Yıldırım, yaptığı açıklamada, “Türkiye için bundan sonra, ülkemizde hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Bu anlamda önemli bir milat olan Cumhurbaşkanlığı seçimi Yeni Türkiye’nin şekillenmesinde büyük ve köklü bir adımdır. Genel Başkanımızın da söylediği gibi; MÜSİAD olarak bir süredir sıkça ifade ettiğimiz gibi, ‘kuvvetler kargaşası’ şeklinde yürütülen mevcut parlamenter sisteme alternatif bir sistem, en kısa zamanda, ‘kuvvetler ayrılığı’ prensibi rehberliğinde kamuoyunun gündemine gelmelidir. Seçim sonuçları açıkça ortaya koymuştur ki; halkımız, elde ettiğimiz huzur, güven ve istikrar ortamının devamı yönünde, bir kez daha, net bir tavır göstermiştir. Dileğimiz, Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisine duyulan bu güveni, Cumhurbaşkanlığı görevi süresince de daha da geniş kitlelere yayarak, kardeşlik ortamını daha da pekiştirmesi ve ülkemizi hedeflerine daha hızlı bir şekilde ulaştırmaya devam etmesidir. Millet sözünü söylemiştir, şimdi, bu sonuçla yola devam etme zamanıdır” dedi.

Kaynak: İHA