30 Ağustos ve 7 Eylül Kutlamaları İçin 525 Bin Tl'lik Ödenek

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü olan 7 Eylül kutlamaları için 525 Bin TL ödenek tahsis etti.

30 Ağustos ve 7 Eylül Kutlamaları İçin 525 Bin Tl'lik Ödenek

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı oturumlarında yaklaşan kutlama programlarını görüştü. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda çeşitli sergiler, spor, kültür ve sanat etkinlikleri ile konserler ve gösterilerin yer alacağı organizasyonlar ve etkinlikler düzenlenmesi konusunda 150 bin TL, 7 Eylül Kurtuluş Bayramı kutlamaları için de 375 bin TL ödenek ayrılması ele alındı.

30 Ağustos Zafer bayramı kutlamalarında sergi açılması ve kent meydanında konserler verilmesi ve bunların 17 ilçede duyurulması için meclisten istenen 150 Bin TL ödenek MHP, CHP, AK Parti, DSP ve Bağımsız meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

7 EYLÜL KUTLAMLARI 3 GÜN SÜRECEK
Her yıl geleneksel olarak kutlanan Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri içinde meclisten ödenek talep edildi. 3 gün sürmesi planlanan kurtuluş bayramı etkinlikleri kapsamında şiir, resim, kompozisyon yarışmaları, kurtuluş koşusu, sergiler, folklor gösterileri ve konserler düzenlenmesi planlandığı açıklandı. Malazgirt Meydanı'nda volkicar etkinliği düzenlenmesi planlanan kurtuluş etkinlikleri için 370 bin TL ödenek verilmesi mecliste oy birliği ile kabul edildi.
Kaynak: İHA