Mhp Bursa İl Başkanı Toktaş Açıklaması

MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş, "En hafif tabiriyle ifade etmek isteriz ki cumhurbaşkanı adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu'nun iftar programıyla valiliğin iftarının çakıştırılması büyük bir nezaketsizliktir" dedi.

Toktaş, yazılı açıklamasında, beş siyasi parti il başkanları olarak dün yaptıkları basın toplantısıyla cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Bursa gezisini 12 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştireceğini kamuoyuna duyurduklarını hatırlattı.
Çok yoğun geçecek olan Bursa programında aynı gün BUTTİM'de binlerce kişinin katılacağı bir iftar programı tertip ettiklerini aktaran Toktaş, ayrıca iftar öncesi BUTTİM konferans salonunda İhsanoğlu'nun sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kanaat önderleri, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelerek bir söyleşi programı yapılmasının düşünüldüğünü vurguladı.
Toktaş, aynı gün Bursa Valiliğince Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla sivil toplum kuruluşları ve muhtarların davet edildiği iftar programı düzenlendiğini belirterek, şunları kaydetti:
"En hafif tabiriyle ifade etmek isteriz ki cumhurbaşkanı adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu'nun iftar programıyla valiliğin iftarının çakıştırılması büyük bir nezaketsizliktir. Amaç sivil toplum kuruluşları ve muhtarları valilik iftarında bloke ederek Ekmeleddin İhsanoğlu ile buluşmalarını engellemektir. Vali Bey, cumhurbaşkanı adayımızın Bursa programını adeta sabote edercesine devletin değilde AK Parti'nin temsilcisi gibi davranmaktadır. Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu bu büyük ayıptan, kumpastan vazgeçmeye ve devletin valisi olmaya davet ediyorum."
Kaynak: AA