Ramazan'da Şehit Aileleri ve Gaziler Unutulmadı

Uşak Valiliği tarafından başlatılan "Gönülden Gönüle Projesi" kapsamında Vali Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz ile birlikte şehit aileleri ve gazileri ziyaret etti.

"Gönülden Gönüle Projesi" kapsamında ramazan ayı içerisinde kentteki şehit ailelerini, gazileri, yaşlıları, dul ve yetimleri ziyaret edip ailelerin hatırlarını ve ihtiyaçlarını soran Vali Yavuz, 1995 yılında Hatay'daki terör saldırısında şehit düşen Ahmet Yılmaz'ın annesi Ayşe Yılmaz'ı ziyaret etti.
Şehitliğin dinimizce çok yüce bir mertebe olduğunu hatırlatan Yavuz, ramazan ayı boyunca kentteki tüm şehit ailelerini ziyaret edeceklerini, şükran ve teşekkürlerini sunacaklarını belirtti.

Ziyarette göz yaşlarını tutamayan şehit annesi Ayşe Yılmaz da Vali Yavuz'a teşekkür etti.
Oğlunun Hatay'da şehit olduğunu anlatan Yılmaz, "Şehit olduğu haberi geldi ben kalkamadım, babası kalkamadı. Şehit olduğunda 40 günlük evliydi. Babası daha sonra kalp krizi geçirdi vefat etti" dedi.

Yavuz, daha sonra Kıbrıs gazisi Yusuf Kesgin'i ziyaretinde, hizmetleri için teşekkür ederek her konuda yanında olduklarını söyledi.

Kesgin de "İlk defa siz ziyaret ettiniz. Allah razı olsun, insan mutlu oluyor. Daha önce hatırlamıyorduk, ya da zaman olmuyordu, sağolun" diye konuştu.

Ziyaretlerde Vali Yavuz, şehit yakınlarına ve gazileri bazı hediyeler verdi.
Proje kapsamında Ramazan ayı boyunca 220 ailenin ziyaret edileceği bildirildi.

Kaynak: AA