Gto'dan Abd'ye İş Gezisi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), gıda sektörü temsilcileri için ABD'ye iş gezisi düzenledi.

GTO'dan yapılan açıklamaya göre, New York'taki "Summer Fancy Food Show Gıda Fuarına" düzenlenen KOSGEB destekli iş gezisine katılan gıda sektörü temsilcileri, ABD pazarı ve sektörün geleceğine yönelik incelemede ve ürünlerini tanıtma fırsatı buldu.
Açıklamada görüşlerine yer verilen GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, programa, gıda ve gıda alt sektörlerinde faaliyet gösteren 35 firma temsilcisinin katıldığını belirtti.

Fuarın gıda sektörüne yönelik olarak Amerika kıtasında düzenlenen en önemli organizasyonlardan biri olduğunu kaydeden Göçer, şu bilgileri verdi:
"80 ülkeden 2 bin 400 firmanın ürünlerini sergilediği ve alıcılarla buluştuğu fuara Gaziantep'ten 35 firma temsilcisiyle katıldık. Firmalarımız fuar ziyaretinde 3 gün boyunca katılımcı firmalarla ikili görüşmelerde bulunma ve ürünlerini tanıtma fırsatı yakaladı. Fuar, dünyanın en büyük ithalatçı ülkesi olan ABD pazarına açılmak isteyen firmalarımız için büyük bir fırsat oldu."
Gaziantepli firmalar tarafından üretilen gıda ürünlerine büyük bir talep olduğunu gözlemlediklerini aktaran Göçer, firmaların ayrıca sektördeki son gelişmeleri, tüketicilerin değişen tercihlerini ve yabancı firmaların son durumlarını yerinde görme fırsatı yakaladıklarını vurguladı.
Göçer, gezi kapsamında dünyanın önde gelen 150 firmasının üye olduğu Business Council For International Understanding kuruluşunu da ziyaret etme fırsatı bulduklarını ifade etti.

Kaynak: AA