Bilecik'te Asayiş Uygulaması

Bilecik Emniyet Müdürlüğü tarafından il genelinde yapılan asayiş uygulamasında, kimlik sorgusu gerçekleştirilen bin 692 kişiden, haklarında yakalama ve arama kararı bulunan 65'i gözaltına alındı.

Bilecik Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Asayiş Şubesi ekiplerince bin 692 kişiye yapılan kimlik sorgusunda, Bilecik ile başka illerde haklarında yakalama ve arama kararı bulunan 65 kişi gözaltına alındı ve tabanca, bıçak, gitar ve cep telefonu, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesince de sahte 200 lira ele geçirildi.
Bozüyük ilçesinde, kent çıkışında iki şahsın motosikletin arka tekerleğine sıkışan battaniyeyi çıkartmaya çalıştıkları, yapılan kontrollerde iki ayrı iş yerinden çaldıkları televizyon, dizüstü bilgisayar, fotoğraf makinesi, elektro şok cihazı, bıçak, tornavida ve bir miktar para tespit edildi. Çok sayıda suç kaydının olduğu belirlenen şüpheliler, ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
- İş yeri ve araç denetimleri
Asayiş Şube ve Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 17 umuma açık işyeri, bir oyun salonu, iki içkili restoran ve 11 internet kafe, Bozüyük Emniyet Müdürlüğünce 7 kıraathane, bir içkili restoran, 5 internet kafe ve iki tekel bayi, Osmaneli Emniyet Müdürlüğünce 5 kıraathane, 17 çay bahçesi ve 1 içkili iş yeri, Pazaryeri Emniyet Amirliğince 12 kıraathane, iki internet kafe, Söğüt Emniyet Müdürlüğünce 5 kıraathane, iki çay bahçesi ve bir içkili lokanta, Gölpazarı Emniyet Amirliğince 14 umuma açık iş yeri ve 4 kıraathane, İnhisar Emniyet Amirliğince 4 kıraathane, iki içkili restoran, bir internet kafe ve iki tekel bayisi denetlendi.
"Emre aykırı davranış, sarhoşluk, gürültü, tütün mamulleri tüketilmesi ve kimlik bildirmeme" suçlarından 37 kişiye 5 bin 499 lira para cezası uygulandı.
Trafik denetimlerinde ise alkollü araç kullanan 31, hız ihlali yapan 3 bin 3 bin 702, emniyet kemeri takmayan 10, kırmızı ışık ihlali yapan 42, kasksız motosiklet kullanan 34, park yasağı bulunan alanlara aracını park eden 223, aracının muayenesini yaptırmayan 273, taşıma sınırı üzerinde yolcu taşıyan 9, yük taşıma sınırı üzerinde yük taşıyan 3, araç sigortası yaptırmayan 2, diğer trafik kurallarını ihlal eden 753 sürücüye para cezaları verildi.

Kaynak: AA