Müsiad Genel Başkanı Olpak Açıklaması

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, IŞİD tarafından alıkonulan tır şoförlerinin serbest bırakılmasına ilişkin, "Dün kurtulan şoför kardeşlerimiz gibi diğer vatandaşlarımızın da bir an önce sağ salim kurtulmalarını diliyorum" dedi.

Olpak, MÜSİAD Konya Şubesinde düzenlenen iftar programında, ramazanda akan kan ve gözyaşının yanı sıra İslam aleminin aynı günde ramazana girememesinin hüznünü yaşadığını söyledi.

Ortadoğu ve İslam coğrafyasına göre Türkiye'nin istikrar ve huzur ülkesi olduğunu vurgulayan Olpak, "Bölgesinde yıldız gibi parlayan güzel ülkemizde ise zaman zaman kısmi olarak şiddet olaylarının yaşanmasını manidar buluyorum. Irak'ta yaşanan gelişmelerin bölgenin barışına çok ciddi darbe vurduğuna inanıyor, cihat adı altında kardeş kanı dökülmesini telin ediyoruz. Dün kurtulan şoför kardeşlerimiz gibi diğer vatandaşlarımızın da bir an önce sağ salim kurtulmalarını diliyorum" diye konuştu.

Olpak, Ortadoğu'nun kaynayan kazan olduğuna dikkati çekerek, Türkiye'nin sonu karanlık ortama çekilmeye çalışıldığını savundu.
- Türkiye'nin ekonomik karnesi parlak
Geçen yıl dünyanın önde gelen ülkelerinin ekonomik krizle mücadele ettiğini anımsatan Olpak, Türkiye'nin ise aynı dönemde pozitif süreç yaşadığını dile getirdi.
Olpak, aynı dönemde Türkiye'deki Gezi olayları ve beraberindeki gelişmelerin ülkede huzur ve istikrarı bozamadığına işaret ederek, şöyle konuştu:
"Tüm bu olumsuzluklara rağmen, geçen yıl yüzde 4 büyüdük. 2014'e ise felaket senaryoları, büyüme tahminlerinin aşağıya doğru revize edildiği ortamda girdik. MÜSİAD olarak ısrarla elimizdeki verilerin hiçbirinin büyümemizi aşağı yönde revize etmeye gerekli kılmadığını söylüyorduk. Geçtiğimiz günlerde açıklanan 2014 yılının ilk çeyreğindeki yüzde 4,3'lük büyüme rakamları haklılığımızı ortaya çıkardı. Eğer ekonomi yönetimimiz iç piyasayı soğutma yönünde karar almazsa bu yıl da geçen yıldan daha düşük büyüme hedeflemiyoruz."
Türkiye'nin büyümesinde son iki çeyrekteki özel sektör yatırımlarının etkili olduğuna dikkati çeken Olpak, "Büyümemizi son iki çeyrektir olumlu yönde etkileyen özel sektör yatırımları bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,3 düştü. Bunun sebeplerinden bir tanesinin Merkez Bankasının ocak ayında almış olduğu radikal faiz artırımı kararının özel sektör yatırımları üzerindeki olumsuz etkisi olduğunu düşünüyoruz. Faizde yapılan yüzde 1,25'lik indirimin ise Merkez Bankasının gereğinden fazla ihtiyatlı tavrı olduğunu düşünüyor, daha radikal indirimin gerekli olduğu kanaatini düşünüyoruz" diye konuştu.

- Cumhurbaşkanlığı seçimi
Olpak, cumhurbaşkanı seçiminin milletin sağduyusu ile en doğru şekilde sonuçlanacağından emin olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
"Türkiye'nin mevcut parlamenter sisteminin yapısında ve kurgusunda günümüzün insan odaklı dünyasındaki kuvvetler ayrılığı sisteminin, aslında kuvvetler ayrılığından çok kuvvetler kargaşası şeklinde tasarlandığını görüyoruz. Diyoruz ki 'bu sistemin ana unsurları yeniden değerlendirilmeli ve milletimizin hak ettiği sistem tekrar uygulamaya alınmalıdır.' Bunu ifade etmekten ve uygulamaktan kaçınmak, sorunlarımızı ötelemekten başka anlam taşımayacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Türkiye'nin önündeki en önemli gündem maddesinin bu olduğunu düşünüyoruz."
Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkeye büyük hizmetler yaptığını, ülkenin siyasi hayatında önemli bir isim olduğunu anlatan Olpak, "Son iki adaydan sonra adaylığını açıklayan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığıyla seçim sürecinin milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz" şeklinde görüş belirtti.

İftar programına Konya Valisi Muammer Erol, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA