Zürihli Gençler Büyükçekmecelilerin Kalbini Fethetti

CIOFF tarafından 2010 ve 2011 yıllarında “Dünyanın en iyi kültür sanat festivali” seçilen ve 15’inci Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında sahne alan Zürih Gençlik Orkestrası verdiği konserle Büyükçekmecelilerin adeta kalbine dokundu.

Zürihli Gençler Büyükçekmecelilerin Kalbini Fethetti

Atatürk Kültür Merkezinde verilen konsere çok sayıda sanatsever ve festivale katılım sağlayacak konuklar katıldı.

Yaşları 14 ile 18 arasında değişen Zürih gençlik orkestrası profesyonellere taş çıkarttı. Zürih gençlik orkestrası Johann Sebastian Bach, Ludving van Beethoven, Wolfang Amedeus Mozart, Igor Stravinsky ve Franz Schubert gibi ünlü bestekarların eserlerini de seslendirdiler. Ayrıca son olarak Samanyolu şarkısını seslendiren orkestra büyük beğeni topladı.

FESTİVALİN TEMASI ‘YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ’
Büyükçekmece Belediye başkanı Hasan Akgün, “Bu sene 15. yapıyoruz bu festivalin. Festivalleri yaşatmak çok zordur. Bir dünya festivali olan Uluslar arası Büyükçekmece Kültür ve Sanat festivalini hep yükselerek taşıyoruz. Festivalin bu yılki teması Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüdür ‘Yurtta Barış Dünyada barış” dedi.

15’inci Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl 1-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Türkiye’nin UNESCO’ya bağlı CIOFF (Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Konseyi) üyesi ve A Kategorisi’ndeki ilk festivallerden biri olma özeliğini taşıyor. Festival 2010-2011 yıllarında üst üste 2 kez CIOFF tarafından dünyanın en iyi kültür sanat festivali seçildi.

15’incisi düzenlenecek Bu yılki festivale 64 ülke katılımcı ve gözlemci sıfatıyla konuk olacak.

1 Ağustos Cuma akşamı Demet Akalın konseri ile başlayacak olan festival, 2 Ağustos Cumartesi günü Taksim İstiklal Caddesi’nde yabancı ülkelerden gelen konukların geleneksel kıyafetleri ile gerçekleştireceği kortejle hız kazanacak. Festivalin resmi açılısı ise, 4 Ağustos Pazartesi günü gerçekleşecek. Festival kapsamında bu yıl Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması, Uluslararası Büyükçekmece Heykel Sempozyumu, 5. Uluslararası Fotoğraf Yarışması, Uluslararası El Sanatları Sergisi-Atölye Bayramı gibi çok sayıda etkinlik gerçekleştirilecek.
Kaynak: İHA