Kkydp Kapsamında 347 Çiftçi Hibe Almaya Hak Kazandı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi kapsamında 2014 yılında Erzincan genelinde 347 çiftçi hibe programından faydalanmaya hak kazandı.

Kkydp Kapsamında 347 Çiftçi Hibe Almaya Hak Kazandı
Konuyla ilgili konuşan Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, tarımın modernleşmesi, kalite ve verimin artırılması, zaman tasarrufu gibi birçok avantajı beraberinde sunan program kapsamında gerekli müracaatların değerlendirildiğini ve makine hibelerinden yararlanacak başvuru sahiplerinin Bakanlıkça belirlenen kriterler çerçevesinde puanlama sisteminin uygulandığını söyledi.

Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz; “Ülkemizde tarım her alanda yapılabilmekte. Ülkemizin her toprağında farklı ürünler farklı çeşitler yetiştirilebilmekte. Bunu yanında hayvancılıkta da yine aynı şeyleri söyleyebiliriz. Bilindiği üzere 2006 yılından beri her yıl makine ekipman alımı için müracaatlar yapılıyor. 2014 yılında da Erzincan da 850 civarında bir müracaat oldu. Bunun içinden 347 adet müracaat kabul gördü. Ancak bakanlığımızın göndermiş olduğu ödeneğe karşılık 347 çiftçimize makine ekipman verebilme şansına ulaşabildik. İl Müdürlüğüne bu kapsamda tahsis edilen ödeneğinin 1.084.000 TL olması ve bu miktarın, uygun müracaatların tamamını karşılayamaması nedeniyle; uygun müracaatlar içerisinden değerlendirme puanlarının yüksekliği ve Erzincan’ın öncelikleri esas alınarak değerlendirme yapılmış. Yapılan değerlendirmeye göre 347 müracaat sahibi talep ettikleri makine ve ekipmanları almaya hak kazanmışlardır” dedi.


Kaynak: İHA