Kars Çayı Etrafa Pis Koku Saçıyor

Kars Çayı’nın aşırı kirliliği ve çevreye yaydığı kötü kokular ile vatandaşların sağlığını olumsuz etkiliyor.

Kars Çayı Etrafa Pis Koku Saçıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte çevreye daha çok koku saçan Kars Çayı neredeyse içerisinde canlı barındırmıyor. Geçmişte mavi olarak akan ve içerisinde binlerce balığın yaşadığı Kars çayı günümüzde süt işleme tesislerinin atıkları ve şehir kanalizasyon şebekesinin bağlanmasıyla adeta mikrop yuvasına dönmüş bulunuyor. Etrafa saçtığı kokuyla vatandaşları rahatsız eden Kars Çayı’nın biran evvel ıslah edilmesi gerekiyor. Sık sık balık ölğmlerininde yaşandığı Kars Çayı’nın etrafı ve içerisi şehir çöplüğüne dönmüş.

Kars’ın tam ortasından geçen Kars Çayı, kirliliği ve çevreye yaydığı kötü kokular yüzünden insan sağlığını tehlikeye atıyor. Etrafa saçtığı pis koku ile hastalıklara davetiye çıkaran Kars Çayı, Belediye başta olmak üzere İl Sağlık ve Çevre Müdürlüğü’nün girişimleriyle biran evvel ıslah edilmesi gerekiyor. Akan suyun alt tabakasını oluşturan beyaz yapışkan gibi maddenin balık ölümlerine de neden olduğunu ifade eden vatandaşlar; “Hergün balık ölümleriyle karşılaşıyoruz. Evlerimizin kapı ve pencerelerinini açamıyoruz. Pis koku bizleri çok rahatsız ediyor. Çayın içerisisi çöplük olmuş. Yetkililer biran evvel bu soruna çözüm bulmalıdır” dediler.

Öte yandan Kars merkezden geçerek Arpaçay Barajı Gölü’ne dökülen Kars Çayı’nın güzerhagı üzerinde tarlalar ve seralarda bulunuyor. Tarla ve serakar Kars Çayı’ndan alınan suyla sulanıyor.
Kaynak: İHA