Bitlis'teki Tekel Bina ve Arazilerinin Geri Alınması

Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca 2009 yılında Bitlis Belediyesine devredilen Tekel Sigara Fabrikası binaları ve arazisinin geri istenmesinin ardından, belediye tarafından Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan davada "İhtiyatı Tedbir Kararı" alındı.

Geçtiğimiz yıllarda özelleştirilen Tekel Tütün Fabrikasına ait arazi ve binaların "kamu yararına kullanılması" ibaresi altında Bitlis Belediyesine devredilmesinin ardından, Özelleştirme Dairesi Başkanlığınca geçtiğimiz günlerde bina ve arazilerin iadesi istenmişti.
Bitlis Belediyesinin Tekel Sigara Fabrikası binaları ve arazisinin geri alınması için başlattığı hukuk mücadelesi sonuç verdi. Asliye Hukuk Mahkemesine açılan davada ihtiyatı tedbir kararı verildi.

Kararla devam eden mahkeme sürecinde Tekel Sigara Fabrikası binaları ve arazisi hukuki korumaya alındı.
Belediye Başkanı Hüseyin Olan, gazetecilere yaptığı açıklamada, arsaların geri alınması için başlattıkları hukuk mücadelesini sonuna kadar götüreceklerini söyledi.

Tekel arsalarının belediyenin değil, tüm Bitlislilerin hakkı olduğunu ifade eden Olan, Bitlis Asliye Hukuk Mahkemesinin verdiği kararı yerinde bulduklarını, adalete sonuna kadar güvendiklerini kaydetti.

Kaynak: AA