Bandırma'da Roman Vatandaşlara Uyuşturucu Konferansı

Bandırma ilçesinde, emniyet görevlileri tarafından Roman vatandaşlara uyuşturucunun zararları hakkında konferans verildi.

Bandırma Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ağırlıklı olarak Roman vatandaşların yaşadığı Çınarlı Mahallesi'nde bir derneğin lokalindeki konferansta uyuşturucunun zararlarını anlattı.
İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Serkan Yılmaz, konferans öncesi yaptığı konuşmada, uyuşturucu ticaretinin insanlık suçu olduğunu ve bu maddeyle mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.

Uyuşturucu kullanan vatandaşların mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini bildiren Yılmaz, bağımlı insanların adım adım ölüme gittiğini ve bu süreçte onlara uyuşturucu temin edenlerin de insanlık suçu işlediğini vurguladı.
Yılmaz, madde bağımlılığının akıl ve iradeyi çalışmaz hale getirdiğini belirterek, uyuşturucuyla mücadeledeki yeni düzenlemeleri anlattı.
Çınarlı Mahallesi'nde yaşayan Roman vatandaşlar, bir süre önce Cumhuriyet Meydanı'nda yaptıkları basın açıklamasında, mahallerinde uyuşturucu kullanımı ve ticaretinin engellenmesini istemişti.
Kaynak: AA