Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, işten çıkarılan işçilerin Büyükşehir Belediyesi'nin değil, taşeron firmanın personeli olduğunu belirtti.

Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu Sözcüsü Abit Küçükaslan, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen) Antalya Şube Başkanı Hürdoğan Arslan ve DİSK Antalya Şube Sözcüsü Cemal Aybar, Başkan Menderes Türel'i makamında ziyaret etti.
Başkan Türel, ziyarette, Büyükşehir Belediyesini devraldıklarında personel ve borç yüküyle karşılaştıklarını savundu. "Enkaz edebiyatı" yapmadığını dile getiren Türel, "Bunlar bizim çözmemiz gereken sorunlar. Ben bunları bilmeden aday olmadım. 4 bin personel 9 bine çıkmış. Bunu bir kere basına bilgilendirmek için söyledim" dedi.

Antalya'da personel için harcanan parayla kentin yeniden imar edilebileceğini ifade eden Türel, şunları kaydetti:
"Biz belediyeleri, personel alalım, maaş ödeyelim, hizmet gelmezse gelmez gibi bir mantıkla yönetemeyiz. Biz yatırım yapacağız ve yatırım için de çalışan arkadaşlarla istihdam sağlayıp bir taşla iki kuş vuracağız. İş sahibi yapacağız. Sadece belediyeye personel dolduralım, memleketi yatırımdan uzak yönetelim diyorsak bu olmaz. Zaten geçmişte taşeron işçiler, belediye maaşlarını ödeyemediği için eylem yapıyordu. Bunu unutmayın. Belediyede ciddi bir bütçe açığı var. Bu bütçeyi bu personel yüküyle kimse taşıyamaz."
Türel, belediyede çalışan personelin siyasi faaliyetlerde bulunmasını da kabul edemediğini söyledi.

Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Burası devlet müessesesi, devlet kurumu. Buradan ekmek yiyen bir personelin herhangi bir siyasi aktivitede yer alması, yediği ekmeğe kör bakması demektir. Bu kadar net söylüyorum. Bugün herhangi bir siyasi eylemin içinde, benim partimin de lehine birisi çalışıyorsa onu da kabul etmem. Buradaki adamın işi, ekmeği. Gelin bu mücadeleyi beraber verelim. AK Parti'li Türel, buradaki personeli kendi partisi lehine kullanıyorsa bu yanlış. Gelin bunun hesabını sorun, mücadelesini verin bana. Bir arkadaş geliyor ve diyor ki, 'Bu AK Parti binasına taş atan arkadaş'. 'Nereden uyduruyorsun' diyorum, fotoğrafını getiriyorlar. Bu olmaz. Siyaset belediye personelinin işi olamaz."
Türel, belediyeden binlerce kişinin işten çıkardığı iddialarına da yanıt verdi. Belediye personelinin işten çıkarılmasının söz konusu olmadığını savunan Türel, kanunların verdiği yetkiyle taşeron firmalara yüzde 20 iş kapsamını daraltma talimatı verdiklerini açıkladı.

Başkan Türel, "İşten çıkarılanlar Büyükşehir Belediyesinin değil, taşeron firmanın personeli. Taşeron firmalar sadece Antalya Büyükşehir Belediyesine iş yapmıyor, başka yerlere de yapıyor. Buradaki fazla personelini alsın başka yerde çalıştırsın" diye konuştu.

Kaynak: AA