Yeni Bağlanan İlçelerde Su Sayaçlarının Okunmasında Yaşanan Sıkıntı

İzmir BüyükşŸehir Belediyesi sınırlarına dahil olan yeni ilçelerde, su sayaçlarının okunmasında yaşŸanan sıkıntının giderildiğŸi bildirildi.

İZSU Genel MüdürlüğŸünün açıklamasında, BüyükşŸehir Belediyesine yeni bağŸlanan, su ve kanalizasyon hizmetlerinin başŸladığŸı ǖdemişŸ, Kiraz, BeydağŸ, Bergama, Dikili, Kınık, LJeşŸme, Karaburun ve Tire'de, personel aktarımlarında yaşŸanan gecikme nedeniyle sayaçların zamanında okunamadığŸı belirtildi.
Bu nedenle mağŸduriyet yaşŸanmaması için gerekli önlemlerin alındığŸının ifade edildiğŸi açıklamada, şŸunlar kaydedildi:
"LJeşŸme dışŸındaki sayaç okuma işŸlemleri, söz konusu işŸi yapan personellerin ilgili belediyelerinde taşŸeron olarak çalışŸmaları ve kurumumuza geçişŸlerinin olmaması nedeniyle bugüne kadar yapılamamışŸtır. Ancak Temmuz 2014 başŸında bahse konu personellere işŸbaşŸı yaptırılmışŸ ve bu konuda sıkıntı yaşŸanan ǖdemişŸ, Kiraz, Tire, Bergama, Kınık ve BeydağŸ'da, sayaç okuma işŸlemleri başŸlamışŸtır. Karaburun ve Dikili'de sayaç numarası ve endeks uyuşŸmazlığŸı tespit edilen vatandaşŸların hatalı faturalar ile karşŸılaşŸmamaları için saha tarama çalışŸmaları yapılmaktadır. Yeni bağŸlanan ilçelerde yaşŸayan vatandaşŸlarımızın toplu gelecek faturalar ile ilgili mağŸduriyet yaşŸamamaları için ilk okuma tarihi ile son okuma tarihi aralığŸındaki tüm ayların tarifeleri göz önüne alınarak yapılacağŸından, tonaj katlaması ve gecikme cezası uygulanmayacaktır. Ayrıca vatandaşŸların talep etmeleri halinde, faizsiz 5 taksit olanağŸı sunulacaktır."
 
Kaynak: AA