11. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 11. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali'nin Türkiye'de ve dünyada tek olduğunu söyledi.

Ağbaba, festivalin tanıtımı dolayısıyla Malatya'da bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Arguvan ilçesinde 2-3 Ağustos'ta düzenlenecek festivalde emeği geçenlere teşekkür etti.
Festivalin sadece Arguvan için önemli olmadığını belirten Ağbaba, şöyle konuştu:
"Malatya için, Türkiye için önemli bir festival, marka festivali oldu. Türkiye'ye marka festivali hediye eden Arguvanlılara teşekkür ediyorum. Marka festivaller Türkiye'de çok az ve o marka festivaller sadece bulundukları beldeyi değil, o kenti de geliştirir. Arguvan Türkü Festivali de bu anlamda önemlidir. Antalya'da Altın Portakal Film Festivali, Adana'da Altın Koza Festivali, kentin kimliğini ön plana çıkarıyor. Maalesef Malatya'nın böyle bir festivali yoktu. Tam da böyle bir festivali Arguvanlılar, hem Malatya'ya hem Türkiye'ye hediye ettiler."
Herkesi bu festivale sahip çıkmaya davet eden Ağbaba, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da destek vermesini istedi.
Veli Ağbaba, "Malatyalıların haklarını da bu festivalde istiyoruz çünkü Kültür ve Turizm Bakanlığı her türlü organizasyona destek veriyor. Böyle bir organizasyon, türkü festivali, Türkiye'de tek, dünyada tek ve bu konuda önemli bir festival. Bu nedenle, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı da bu konuda göreve davet ediyorum" dedi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz da Arguvan'ın türküleriyle dünyada bilinen bir ilçe olduğunu, Türkiye ve dünyanın bu türküleri büyük bir zevkle dinlediğini belirtti.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ise dünyada örneği olmayan, uluslararası düzeye taşıdıkları türkü festivalinin Arguvan kültürünün en önemli etkinliklerinden olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA