Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Açıklaması

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanlığının organize ettiği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliği yaptığı Atakum İlçesindeki toplu iftar programında hemşerileri ile bir araya geldi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Açıklaması

İftar yemeğinden sonra bir konuşma yapan Başkan Yılmaz, iftar yemeği sırasında oluşan güzelliği görünce günün tüm yorgunluğunu üzerinden attığını ifade ederek, “Bu akşam bu saha içinde oluşturduğunuz güzelliği görünce bütün yorgunluğumu attım. Haftanın ilk günüydü ve yorucuydu. Ama inanın sizlerin bu katılımı ve oluşturduğu güzel kompozisyon beni dinlendirdi. Allah da sizi dinlendirsin, dualarınızı, niyetlerinizi, ibadetlerinizi kabul etsin.Herşey insanla, sizin katılımınızla güzel. Bizler bu organizasyonları her zaman yapabiliriz. Ama sizlerin katılımı olmadıkça bu paylaşımı, güzelliği, kardeşliği, karşılıklı sevgiyi ve iletişimi kuramamış oluruz. Atakum bu akşam güzel bir olaya tanıklık etti. Geçen sene de Atakum’da yine iftar sofrasında birlikte olmuştuk.İnşallah seneye daha büyük katılım, paylaşım, birlik ve beraberlikle daha da güzel olacak. Ramazan’ın da ruhu, anlamı budur. Akşama kadar tutulan oruçla nefisle yapılan mücadeleyi birlikte oturup o mücadelenin sonunu bir iftar sofrasında karşılıklı olarak paylaşmak. Hayatın güzelliği bunlardır diye düşünüyorum.” dedi.

“ ŞEHRİ GELECEĞE TAŞIYORUZ”
Atakum’un her gün biraz daha güzelleştiğini, Samsun’un yeni bir yüzü, geleceğe açılan bir kapısı olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz “Atakum yeni Samsun diyebileceğimiz bir vizyona doğru dolu dizgin koşuyor. Hepimiz bir ailenin parçası gibi el ele tutuştuk, memleketimize, milletimize, insanımıza hizmet etmenin heyecanı ile doludizgin koşuyoruz.Farkında mısınız bilmiyorum. Atakum’u hem coğrafi olarak değiştirip dönüştürüyoruz, hem de Atakum’un nadide başka ilçelerin sahip olmadığı oranda güzelliklerini ilçemize layık bir şekilde düzenlemeye çalışıyoruz. Atakum sahilini, matasyondaki gibi bir deniz kumluğu olmaktan çıkarıp, ta kuş cennetine kadar Atakum’un sahili haline getiriyoruz. Önümüzdeki 5 sene sonunda göreceksiniz, Atakum sahillerinde hizmet sektörlerinde yani kafeteryacılıkta, lokantacılıkta, butik otelcilikte, bu turistik gerdanda 7-8 bin insan çalışacak. Buna inanıyorum. Burada turizm, hizmet sektörü oluşuyor. Bunu Kurupelit’te hissetmeye başladınız. İşte bir şehri geleceğe taşımak, geçimine katkı vermek budur.” diye konuştu.

“DÜNYANIN PARLAYAN YILDIZI OLMAYA BAŞLADIK”
Konuşması sırasında 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Başkan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü, “Malumunuz 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. Sizler, bizler, Türk halkı ilk defa direk olarak kendi iradesi ve oylarıyla Cumhurbaşkanını seçecek. Bu seçimde Cumhurbaşkanlığı’na Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan aday. Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 senedir bu ülkeyi nereden alıp nereye getirdiğini hepimiz biliyoruz. Gecesini gündüzüne katarak, adeta tırnaklarıyla kazıyarak bu günlere getirdi. Allah ondan razı olsun. O gayretleri ve çabaları sonucunda Türkiye buraya geldi. Türkiye sadece Ortadoğu’nun değil, Dünya’nın parlayan yıldızı haline gelmeye başladı.

2023’e giden süre içinde de Dünya’nın 10 büyük ekonomisine sahip en kuvvetli ülke adaylarından birisi haline geldi. Bizi Avrupa Birliği’ne alırlar mı, almazlar mı? diye kahvehanelerde konuşuyorduk. Şimdi Avrupa Birliği hiç umurumuzda değil. İster alsınlar, ister almasınlar. Avrupa Birliği’nin omurgası olan ülkelerin bile ekonomisini geçtik. Bizim insanımızın refahı, mutluluğu biraz daha gelişiyor. İşte bunları bu ülkeye kazandıran Başbakanımızı Cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz. İnşallah Türkiye, geleceğe doğru dolu dizgin koşacak.”
Kaynak: İHA