'Katma Değeri Yüksek Ürünler Üretmeliyiz'

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, ülke gelişimine daha fazla katkıda bulunmak ve rekabet edilebilirliğin artırılabilmesi için katma değeri yüksek ürünler üretilmesi gerektiğini ifade etti.

Boydak, yaptığı yazılı açıklamada, Kayseri'de yapılan her icraatın başında Kayseri Sanayi Odası'nın üyelerinin olduğu belirterek, Kayseri'ye bir çivi çakılıyorsa bunun altından sanayicilerin çıktığını vurguladı.
Bu durumdan gurur duyduğunu ifade eden Boydak, Kayseri'nin çok yönlü gelişmesini arzu ettiklerini, hizmetler sektörü ile ticaret ve sağlık sektöründe de hamleler yapılması gerektiğini vurguladı.
Ülke olarak katma değeri yüksek ürünler üretmenin gerekliğine vurgu yapan Boydak, şunları kaydetti:
"Artık katma değeri yüksek ürünler üretmeliyiz. Bu sayede hem iç hem de dış pazarda daha rahat yürüyebiliriz. Türkiye'de bazı ürünlerin üretilmesi bizim katma değer anlayışımıza tam oturmuyor. Bunları da yeni gelişmekte olan, yeni uyanan ülkelerde yaptırıp üzerine daha fazla katma değeri bizim koymamız lazım. Eskiden olduğu gibi Kayseri'de minimum asgari ücretlerde eleman çalıştırma konusunda çok şanslı değiliz. Bu da gelişmiş bir kent olmanın göstergesi. Onun için de arkadaşlarımızdan azami istifadeyi sağlamak lazım ki şirketlerimiz sürdürülebilir olsun" ifadelerini kullandı.
Türkiye'deki şirketlerin yaşam sürelerinin kısa olmasının ekonomik gelişmişliği olumsuz etkilediğini ifade eden Boydak, şirketlerin de insanlar gibi doğup büyüdüklerini ama belirli bir yaş sınırları olmadığına dikkati çekti.
Şirketlerin ömrünün uzun olabilmesi için iyi yönetilmesi gerektiğini belirten Boydak, şunları kaydetti:
"İyi işler yapıyor ve sürdürülebilir politikalar izleyebiliyorsanız o şirket yüzyıllarca yaşayabiliyor. Bunun dünyada epeyce örnekleri var. Türkiye'de maalesef şirketlerimizin yaşam süreleri çok uzun değil. Onu da uzatmanın yolu, güzel bir yönetim anlayışı içerisinde, katma değeri yüksek ürünler üreterek sürdürülebilir bir politika izlenmesi ve şirketlerin kar ediyor olabilmesinden geçmektedir. Türkiye'mizden çok uzun ömürlü, nesillerden nesillere geçen çok sayıda şirketlerimizin çıkması en büyük temennilerimizden bir tanesidir."

Kaynak: AA