Bursa’daki 501 Projenin 60’ı Tamamlandı

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, il genelinde uygulanan 501 proje olduğunu ifade ederek, "Bunun 60 tanesi tamamlandı.

Bursa’daki 501 Projenin 60’ı Tamamlandı
Devam eden proje sayısı 329 iken, başlamayan 112 projemiz var. 2014 yılı toplam ödeneği de 1 milyar 346 milyon liradır. Bu paranın şuanda 704 milyon lirasını harcamış bulunmaktayız" diye konuştu.

İl Koordinasyon Kurulu Bursa Valisi Münir Karaloğlu önderliğinde toplandı. Çarşamba Valilikte gerçekleştirilen toplantıda konuşan Karaloğlu, "Şuanda Bursa genelinde uygulanan proje sayısı 501. Bunun 60 tanesi tamamlandı. Devam eden proje sayısı 329 iken başlamayan 112 projemiz var. 2014 yılı toplam ödeneği de 1 milyar 346 milyon liradır. Bu paranın şuanda 704 milyon lirasını harcamış bulunmaktayız. Sağlıkta, eğitimde, tarımda, sulamada, ulaşımda projelerimiz var. Bunlar devam ediyor" diye konuştu.

ÇALIŞMALAR SIKINTISIN DEVAM EDİYOR
İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu şuanda sıkıntısız şekilde devam ettiğini ifade eden Karaloğlu, "Her hangi bir sıkıntımız yok. Sadece Bursa sınırları içerisinde bu projenin şuana kadar ödenmiş kamulaştırma bedeli 273 milyon liradır. İzmit Körfez geçidi köprüsünün ayakları artık suyun üzerine yükselmeye başladı.

2015 yılında İstanbul-Bursa etabını açacağız. Yap-işlet-devret metoduyla yapılan bu proje hızla devam ediyor. İkinci en önemli projemiz hızlı trendir. Proje şuanda Yenişehir hattında devam ediyor. Bursa-Karacabey yolunda İzmir güzergahındaki çalışmalar devam ediyor. İzmir istikametinin sağ şeridindeki asfaltlama çalışmaları tamamlanacak ve bayramda açılacak. Diğer sol şeritteki asfaltlama çalışması bayramdan sonra yeniden yapılacak. Ayrıca eğitim sektöründe de çok sayıda çalışmalarımız var” diye kaydetti.

"SAĞLIKTA 12 TANE PROJEMİZ VAR"
Sağlıkta ise 12 tane projenin olduğunu dikkat çeken Karaloğlu, "Bunlardan Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi 31 Temmuz’da hastane kabulüne başlayacak. İlerleyen dönemlerde de hastanenin resmi açılışını yapacağız. Orası Türkiye’nin önemli yerlerinden birisi olacak. Bu hastane bölgeye hizmet edecek. Bir özelliği de Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin batı kısmında hizmet veren, ayakta tedavinin verildiği hastane olacak. Karacabey tarafından oturan hastalarımız doğusundaki Şevket Yılmaz’a gelmeden tedavi olacak. Diğer hastanelerimiz Mustafakemalpaşa, Karacabey hızla devam ediyor. İnegöl bitme aşamasına geldi. 2014 sonuna kadar hizmete girecekler. İznik hızla devam ediyor ve belki 2015’in ilk yarısında hizmete alabiliriz. Orhangazi hızla devam ediyor. Gemlik’in ihalesini yaptık, yer tesliminde ufak bir sıkıntı çıktı. İnşallah onu da en kısa zamanda çözeceğiz. 2 tane Nilüfer ve İnegöl’de Ağız Diş Sağlığı Hastanelerimiz var. Onlarında çalışmaları devam ediyor. İnşallah 2014 sonu itibariyle bitirmiş olacağız. Ayrıca merkezde başlayacak olan yeni yatırımlar var. Çekirge Devlet Hastanesi ve Şevket Yılmaz’ın bahçesinde Kalp Damar Cerrahisi Hastanesi’nin yakın zamanda ihaleleri yapılacak. Şehir hastanemizin genel ihalesi yapıldı, onun imar ve teknik çalışmaları bakanlık tarafından yürütülüyor. Bizde takip ediyoruz. Sağlıkta bu çalışmalar bitince Bursa’nın sağlıkla ilgili sıkıntısı kalmayacak" açıklamasında bulundu.

Karaloğlu, DSİ’nin de tarım ve sulama ile ilgili, belediyelerinde çok sayıda projesinin olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA