Belediye Başkanı Pekdaş'tan 100 Gün Değerlendirmesi

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, geçen 100 günde neler yaptıklarını Prof.Dr. Türkan Saylan Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısıyla anlattı, toplantıya yeni Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak da katıldı.

Belediye Başkanı Pekdaş'tan 100 Gün Değerlendirmesi

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, göreve başlamasından bu yana geçen ilk 100 günü değerlendirmek amacıyla basın mensupları ile buluştu. İlk 100 günde neleri gerçekleştirdiklerini anlatan Pekdaş, görev sürelerinin büyük kısmının yeni başladığını, önlerinde yeni hedeflerle halktan yana bir belediye anlayışını sürdüreceklerini belirtti.

Sema Pekdaş, ilk 100 gün değerlendirmesinin kendisi açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü: "İlk 100 gün önemlidir. Ne düşlüyoruz, nasıl sahaya indik, çalışma felsefemiz nelerdir, bunları belirledik. Mazbatamı aldığımdan bu yana hemşehrilerimizin daha kaliteli bir hizmet almaları açısından çalıştık. Tüm çalışanlara teşekkür ederim. Halka hizmette 100 günü geride bıraktık daha 1700 gün var, 57 ay var. Demokrasi adına alınması gereken çok yol var. Bizim de yürüyeceğimiz çok yol ve güzel günler var."
"Hep beraber yürüyelim Konak" diyerek yola çıktıklarını anlatan Pekdaş, sözlerine şöyle devam etti: "Fakat seçim zamanı kara propagandayla mücadele ettik. Temiz bir seçim yaşamadık ama enerjimizi azaltmadı, doğru yolda yürümeye devam ettik. Konaklı hemşehrilerimiz de doğru karar verdi. 147 yıldır belediye yönetimi ile yaşayan topraklarda ilk kadın başkanı olmanın gururunu yaşadım. 4 Nisan ilk görev günüm. Halkın belediyeciliğini katılımcı demokrasiyi benimsedim. Kimseyi ötekileştirmeden herkesle birlikte üretime başlayacağız dedik, kin ağır bir yüktür. Kini bırakıyoruz dedik."

BÜYÜK BİR AİLEYİZ
Konak Belediyesinin büyük bir aile olduğunu belirten Pekdaş, bu anlayışlarını hizmette vatandaşlara da yansıtacaklarını belirtti.

Pekdaş, muhtarlarla toplandıklarını ve her bölgenin ayrı sorunu olduğunu anlatan Pekdaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "7 bölge ile görüştük. Sorunların birebir çözümü için çalıştık. Yeşildere Konak Tünelleri gerekçe gösterilerek 1992 de projelendirilmiş. Bu 20 yılda neler oldu, yapı güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu öğrendik. Jeolojik etüdün ne kadar önemli olduğunu öğrendik. ÇED raporunun önemini öğrendik. Bu tüneli yapıyorlar ama üstünde yaşayan insanlar var. Master planı yapmadan masa başında yapıyorlar. Yol için tünel için yola çıkılmış, sonra tünel başladı.

Üstünde oturan insanların evleri çatlamaya başladı.

Siz çıkın demeye başladılar. Bu insanlar ne olacaklar geri gelecekler mi? 8500 yıllık tarihi bir şehir İzmir, Dubai gibi sonradan yapılan bir şehir değil. 20 yıl önceki planın uygulanması saçmaydı, bu yüzden Damlacık'ta vatandaşlarımızla görüştük."
Kaynak: İHA