Başkan Alıcık; '2 Yıl Kıpırdamadan Oturmamız Lazım”

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında Büyükşehir Yasasının getirdiği yenilikler hakkında bilgiler verdi.

Başkan Alıcık; '2 Yıl Kıpırdamadan Oturmamız Lazım”

Büyükşehir yasası ile belediye bütçesinin kesildiğini ve hizmet noktasında sıkıntılar yaşanmaya başladığını anlatan Başkan Haluk Alıcık; “Büyükşehir, başkanlığımız dahil olmak üzere hem AK Parti, hem CHP hem de MHP’de aşırı şekilde bu yasaya karşı bir tepki var. Samimiyetimle söylüyorum ben istiyorum ki bütün işleri ben yapayım, hiç kimseye bırakmayayım. Geçen gün Özlem Hanımla görüştüm o da aynısını söylüyor. Biz bu gidişle bütün Belediye Başkanı arkadaşlar olarak o kadar sıkıntının içine gireceğiz. Yoksa ileride ki 1 sene sonra eğer bu yasada her hangi bir tüzükte yönetmelikte bir değişiklik olmazsa bu yasada kimse iktidarıyla, muhalefetiyle kimse önünü göremez. Bunu samimiyetimle söylüyorum. Burada meclisi ve Nazilli’yi temsil ediyoruz. Bir şey söyleyeyim size geçen sene bu zamanda gelen para 3,5 milyon TL, bu sene gelen para 2.4 milyon TL. Bunun 765 bini Büyükşehre kesiliyor, 275 bini alt yapıya kesiliyor, geriye kalan 1 milyon 475 bin. Aynı şekilde bütün belediye başkanlarına soruyorsunuz aynı şeyi söylüyor. Bakın öyle bir noktaya geldik ki hem nüfusumuz arttı hem yapacağımız yerler arttı ama onunla beraber kısıtlanmış bir şeyimiz var. Allah sabır versin herkese. Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza sabır versin, bizlere sabır versin. Samimiyetimle söylüyorum bunun kesinlikle ve kesinlikle düzenlenmesi gerekiyor” dedi.

"KÜÇÜLMEYE GİTMELİYİZ"
Gün boyunca "Nazilli’ye gelir getirebilecek ne bulabiliriz" diye düşündüklerini söyleyen Başkan Alıcık; “Bakıyoruz, tarıyoruz, aramaya çalışıyoruz. Belediye Başkanı olarak ben hayatım boyunca kadrolaşmayla ilgili hiçbir işim olmadı. Ben bunu yapmış olsaydım 2009’da belediye başkanı olduğumda yapardım. Ben hastaneden ayrıldığımda kapımdaki çocuğu dahi işten çıkardılar. Ben belediye başkanı olduğumda şunu söyledim. Dedim ki birini işe alacaksınız Allah Razı olsun belediye başkanından diyecek, birini işten çıkaracaksın Allah belasını versin belediye başkanının diyecek. Allah’a şükür ki bugün 5. yılı bitirdiğimiz dönemde inanın bu kadar arkadaşla çalıştık, köylere yatırım yaptık, Nazilli’ye yatırım yaptık, işimi yaptım ben memuruma senede 500 lira zam verdim. Ben memuruma kömür, gıda yardımı, kurban yardımı yaptım. İsterseniz yok böyle bir şey yok herşey iki dudağınız arasında. Bunları yapan hep bizdik. Ama bizim bu saatten sonra bütün belediye başkanı arkadaşlarıma söylüyorum. Hepimizin yasadan dolayı küçülmeye gitmemiz gerekiyor. Küçülmeye gitmezsek yarın öbür gün bana sorarsınız. 5 yıl geçer. Siyaset programı biz ölünceye kadar siyaset yapacak değiliz. Ama 5 yıl sonra Nazilli Belediyesinin geçen seçimlerde biliyorsunuz 8-9 Milyon TL borcu oldu. Ama biz istiyoruz ki belediyemiz yatırım falan filan geçtik dönsün Belediye kendi personelinin maaşını ödesin, vergisini ödesin ya da siyasetin sonu kime olacak eyvallah ona da razıyız. Böyle bir durum yok arkadaşlar. Aynı şekilde işverensiniz, sizler ne yapardınız soruyorum size. Ama bakıyorsunuz çok farklı şeylerde olabiliyor. Yani bizim hiç kimseyi işten çıkarma gibi niyetimiz yok. Bundan önce belediyede her partiden arkadaşlar çalışıyordu. HADEP’li arkadaşımızda çalışıyordu. Ben bir daha diyorum biz Allah’tan korkan insanlar olarak herkesin emeğine saygı gösteriyoruz” diye konuştu.

"2 SENE KIPIRDAMADAN OTURMAMIZ LAZIM"
Konunun çok hassas olduğunu dile getiren Haluk Alıcık; “Allah bize bu memleketin 1 lirasına tenezzül etmesin. Ettireceğine canımızı alsın daha iyi. Bu kadar da net. Bu yüzden bu konunun özellikle hem AK Partide ki arkadaşlar olsun, hem de CHP’deki arkadaşlar olsun bu konun böyle bir hassasiyeti olduğunu ve bugün kamuoyu olarak yanlış aktarılmasının önlenmesini istiyorum. Sanki köylerin bütün yerleri satılacak diyorlar. Yok böyle bir şey arkadaşlar. Bakın öyle bir şey yaptık ki yani yetiştiremiyoruz. Bütün samimiyetimle söylüyorum incir zamanı geldi muhtarlara söyledik ki arkadaşlar geçen dönem kimlere verdiyseniz verin orada ki parayı da biz size verelim, gelirinizi de size verelim. Çünkü o arkadaşlar eskiden İl özel İdaresiyle olsun, İl Genel Meclisiyle olsun çok daha farklı yatırım yapabiliyorlardı. Ama bizde yapıyoruz Allah’a çok şükür. Mesela ben şimdi bir tane kapalı Pazaryeri yapıyoruz, bir tane imam evi yapıyoruz. Böyle değişik yaptıklarımızda var. Bir tarafta yollar var, onları bitirmeye çalışıyoruz ama 1-2 sene böyle gidersek 2 sene kıpırdamadan oturmamız lazım. Biraz küçülmemiz lazım. Küçülürken de bunları yapmamız lazım. Nazilli’de iktidarsınız siz çözün diyebilirsiniz ama arkadaşlar Salı günü Büyükşehir Meclisinde aynısını da dile getireceğim bütün Belediye Başkanı arkadaşlar yardımcı olacaklar bu konuda. Ama istiyoruz ki herkes kendi şehrinin menfaatlerini düşünerek kendi şehrine bir şeyler yapsın istiyoruz. O yüzden sizden de hepimiz beraber birbirimize yardımcı olmanızı özellikle rica ediyorum. Tabi ki bu hem sizler için geçerli, hem basın mensubu arkadaşlar için geçerli, hem de Nazilli için geçerli” ifadelerini kullandı.

Alıcık, hakim huzurunda aldığı İsabeyli Beldesi’nin 8 milyon TL’nin üzerinde borcu olduğunu anca mahalleye dönüşen beldede hiçbir şeyin satılamayacağını söyledi.

Belediyeye ait herşeyin uzun yıllar kiralandığını belirten Başkan Alıcık, bu borcun kapatılması için çalışılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA