Rumeli-trakya Platformu İle Abhaz Dernekleri Federasyonu Başkan Karaosmanoğlu’nu Ziyaret Etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Rumeli Trakya Balkan Dernekleri Platformu ile Abhaz Dernekleri Federasyonu’nu ağırladı.

Rumeli-trakya Platformu İle Abhaz Dernekleri Federasyonu  Başkan Karaosmanoğlu’nu Ziyaret Etti
Ziyaretlerde Abhazya ve Rumeli’deki son durum hakkında Başkan Karaosmanoğlu’na bilgi verildi.


Başkan Karaosmanoğlu, Türkiye dışarısında kalan Türk ve Müslüman toplumların kendilerini yakından ilgilendirdiğini söyledi.

“Kardeşlerimizin her zaman yanındayız” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Sizler gibi Türkiye’ye yerleşen kardeşlerimizin de bölgelerinizle ilgili yaptığınız çalışmaları önemsiyoruz. Türkiye’yi nasıl görüyorsak o coğrafyaları da öyle görüyoruz” şeklinde konuştu.

İlk olarak 15 derneğin katılımıyla oluşturulan Kocaeli Rumeli Trakya Balkan Dernekleri Platformu yönetimi Başkan Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti. Platform Dönem Başkanı Hüseyin Aksu, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. 15 derneği bir araya getirerek güzel bir oluşum kurduklarını ifade eden Aksu, platform olarak amaçlarının sivil toplum kuruluşları arasında birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi olduğunu söyledi.

Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra Abhaz Dernekleri Federasyon Başkanı R. Cengiz Koç ve yönetimini ağırladı. Başkan Karaosmanoğlu’nu yerel seçimdeki başarısından dolayı tebrik eden Koç, Abhazya’daki durum hakkında bilgiler verdi.
Kaynak: İHA