Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu Açıklaması

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Hiçbir siyasi parti ya da siyasetin peşinde değiliz. Hangi siyasi parti hukukun üstünlüğü noktasında doğru duruş sergilerse teşekkür ederiz, yanlış yaparsa söyleriz" dedi.

Feyzioğlu, Babeski Belediyesini ziyaretinde, bir yıldır Barolar Birliğinde hukukun üstünlüğü için mücadele ettiklerini söyledi.

Üstünlerin hukuk yerine, hukukun üstünlüğü mücadelesi verdiklerini belirten Feyzioğlu, şöyle konuştu:
"Hiçbir siyasi parti ya da siyasetin peşinde değiliz. Hangi siyasi parti hukukun üstünlüğü noktasında doğru duruş sergilerse teşekkür ederiz, yanlış yaparsa söyleriz. Nitekim söylemlerimiz siyasi iktidarı eleştiren söylemler olduğu kadar muhalefete de yanlışlarını ifade eden söylemlerdir. Aynı cümleye hem iktidar partisinden hem de muhalefet partilerinin tamamından aynı anda ağır cevaplar verilmesi, herhalde doğru söylediğimizin ispatı oluyor çocuğu zaman."
Feyzioğlu, bugün özgürlükler, hukukun üstünlüğü ve demokrasi sorunu yaşandığını, bu sorunların çözümünde muhalefete, demokratik kurumları işletecekleri için daha önem verdiklerini dile getirdi.
Demokrasinin tarifinde belirleyici unsurun iktidar değil muhalefet olduğunu vurgulayan Feyzioğlu, şöyle devam etti:
"Yargı bağımsızlığının ve adil yargılamanın tarifinde de belirleyici unsur hakim, savcıların bulunması değil, bağımsız ve etkin savunmadır. Türkiye Barolar Birliği, bağımsız ve etkin savunmanın en üst temsilcisidir. 79 baronun çatı örgütüdür. 84 bin avukatı dolayısıyla bu çatı altında toplamış Türkiye'nin en örgütlü, en büyük gücüdür. Bu güç, her zaman, her yerde halkla birliktedir. Çünkü halkın içinden çıkmıştır."
Belediye Başkanı Abdullah Hacı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve ilçe hakkında bilgi verdi.
Konuşmaların ardından Feyzioğlu'na Atatürk posteri hediye edildi.
Feyzioğlu ayrıca Tekirdağ'ın Çorlu ilçesini de ziyaret etti, Belediye Başkanı Ünal Baysan ile görüştü.
Kaynak: AA