Belediye Başkanı Selim Yağcı'dan Çevre Haftası Mesajı;

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Çevre Haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı'dan Çevre Haftası Mesajı;

Başkan Yağcı, yaptığı açıklamada, Bilecik Belediyesi'nin çevreci belediyecilik anlayışı ile çocuklarımıza çevreyi koruma bilinci aşıladıklarını vurguladı. Açıklamasında, ''Doğaya saygı; insanın kendisine saygısıdır'' ifadesine yer veren Başkan Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi'nin özellikle de çocuklar için çevreyi koruma noktasında güzel çalışmalara imza attıklarını hatırlatarak, "Çevre kirlenmesini, insanın doğaya verdiği zarar olarak tanımlayabiliriz. Doğanın korunması ve tahribatın engellenmesi zorunludur. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmeleri mutlaka önlemek, yeşil alanları ise arttırmak en başlıca görevlerimiz içerisindedir. Geleceğin en büyük sorunlarından biri olan çevre kirliliğini önlemek için üzerimize düşen görevleri mutlaka yapmalıyız. Bizler Bilecik'imizde büyük bir temizlik seferberliği başlattık. Mahelle ve sokaklar ekiplerimiz tarafından sürekli temizleniyor. Caddeler yıkanıyor ve dezenfekte ediliyor. Kentimizi yeşillendirip toz, duman görüntüsünden, insanımızı çağın hastalığı olan stresten kurtarmak için başlattığımız çalışma hamlesinde de büyük başarı sağlıyoruz. Yeşil alanlar oluşturmaya gayret gösteriyoruz" diye belirtti.

''ÇEVRECİ OKULLARIMIZI YARIŞMALARDA ÖDÜLLENDİRİYORUZ''
Başkan Yağcı, açıklamasının devamında, Bilecik Belediyesi'nin, çevreyi korumaya yönelik gerçekleştirilen yarışma ve kampanyalar sonucunda okul ve öğrencileri ödüllendirdiklerini dile getirerek şöyle devam etti;
''Birçok okulumuzda, bitkisel yağ ve atık pil toplama yarışmaları düzenleyerek, hem çocuklarımıza çevreyi koruma bilinci aşılıyoruz hem de çevremizi gerçekten de çok zararlı olan bu maddelerden korumuş oluyoruz. Aynı şekilde bu yarışma ve kampanyalar sayesinde ailelerimiz de bilinçlenmiş oluyorlar. Çünkü ailelerimiz de bu yarışma ve kampanyalar kapsamında çocuklarımıza yardım ediyorlar ve evdeki atık pil ve yağların toplanmasını sağlıyorlar. Öğrencilerimiz bu atıkları, belirlemiş olduğumuz yerlere getirerek, teslim ediyor. Bu kampanya kapsamında örneğin dereceye giren ve 1'inci olan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne, 2'inci olan Anadolu Öğretmen Lisesi ve 3'üncü olan Özel Sevgi Çiçeği İlk ve Ortaokulu'nu tebrik etme anlamında 5 Haziran'da düzenlenecek olan programda ödüller vereceğiz. Bilecik Belediyesi'nin 2011 yılından bu yana atık toplama çalışmaları kapsamında çok güzel sonuçlar aldık. Bu kapsamda, 4 yıllık süre zarfında yaklaşık olarak, 2 bin 200 ton ambalaj atığı, 250 ton tıbbi atık, 40 ton bitkisel yağ ve 1 tona yakın atık pil toplayarak, bu atıkların toprağa karışmasını engelledik."
ATIK SU ARITMA TESİSİ, ÇEVRECİ BELEDİYECİLİĞE EN GÜZEL ÖRNEK OLACAK''
Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirme aşamasında olan Bilecik Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi'nin çevreci belediyeciliğe en güzel bir örnek olacağını belirterek, açıklamasını şöyle tamamladı;
''Bilecik Belediyesi olarak, aynı zamanda geri dönüşümü sağlanacak ambalaj atıkları ve bitkisel atık yağların toplanması hususunda öğrencilerimize yönelik, mahalle muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, hemşehrilerimize yönelik bilgilendirici toplantılar yapıyoruz ve geri dönüşüm projemizi anlatıyoruz. Kısa bir süre sonra hizmete girecek olan tesisimiz 80 bin kişilik bir nüfusun atık suyunu temizleyebilecek kapasitede olacak ve günlük 9 bin litre atık suyu temizleyerek, kullanıma ve doğaya tekrar sunulacak. Geçmişimizden emanet aldığımız ve geleceğe de temiz bir şekilde bırakmamız gerektiği anlayışı ile tüm insanlık ve çocuklarımız için güzel ve temiz bir çevre diliyorum''.
Kaynak: İHA