Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'te ayrılıkçıların ilan ettiği "Donetsk Cumhuriyeti"nin "Başbakanı" Aleksandr Boroday, Slavyansk'ta ağır çatışmaların yaşandığını belirterek, "Kiev yönetimini istemeyen halka soykırım yapılıyor" dedi.

Boroday, Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından ele geçirilen hükümet binasında düzenlediği basın toplantısında, Slavyansk'taki "ağır" çatışmaların devam ettiğini belirtti.

Kentte hem ayrılıkçılardan hem de ordudan çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Boroday, "Ukrayna ordusu herkesi öldürüyor. Şu an savaş var, ciddi bir savaşın içindeyiz. Kiev yönetimini istemeyen halka soykırım yapılıyor" diye konuştu.

Bu konuyla uluslararası kamuoyunun yakından ilgilenmesini isteyen bulunan Boroday, kentte gıda ve tıbbi malzeme konusunda sıkıntı yaşanmaya başlandığını söyledi.

Boroday, kentte ilaç ve gıdaya ihtiyaç duyan yaşlılarla çocukların olduğunu belirterek, bu malzemelerin kente girişinde bazı sorunların yaşandığını kaydetti.

Boroday, Slavyansk'taki çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısına yönelik soruları ise yanıtsız bıraktı.
Öte yandan, basın toplantısı öncesi ellerinde haç bulunan bir grup, ayrılıkçıların işgal ettiği binanın önüne gelerek dua etti.
Kaynak: AA