Kto Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Konya Ticaret Odası (KTO) Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Kto Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

KTO Başkanı Selçuk Öztürk yaptığı kounşmada, oda faaliyetleri ile gündemdeki konuları değerlendirdi. Borsa’da döviz kurunda iyileşmelere rağmen Merkez Bankası’nın (MB) faiz indiriminin piyasa ortlamalarının altında kaldığını belirten Öztürk, “MB faiz düşerse kurlar artar şeklinde bir kanıyı savunmaktadır. Seçim sonrası oluşan olumlu havayla kurların aşırı yükselmeyeceğini tahmin ediyoruz. Ekonomimiz açısından dolar kurunun 2.10-2.20 TL bandında olması gerekir. Bu seviye hem ihracatımıza katkı sağlar hem de ithalatı azaltarak cari açığı düşürür” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN İYİ LOJİSTİK İMKANLARINA SAHİP FUAR ALANI”
Selçuk Öztürk, Konya’nın en büyük ziyaretçi çeken etkinliği olan Tarım Fuarı’nı yapımını tamamlanan 6 holde gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, Konya’nın ülkenin yeni fuarcılık merkezi olmaya aday olduğunu kaydetti.

Öztürk, “6 fuar teşhir holüne sahip olan merkezimizde 66 bin metrekare kapalı teşhir alanı ve 20 bin metrekare açık teşhir alanında gerçekleştirilen Konya Tarım Fuarı’na bu sene, yurt içinden ve yurt dışından 358 firma 978 markayla katıldı.

Geçtiğimiz Mart ayında yaşanan çadır çökmesi dolayısıyla söz verdiğimiz gibi fuarı 6 holde Türkiye’nin en büyük üçüncü fuar alanı olma özelliğine kavuşan yeni fuar merkezimizde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz seçimlerin hemen ardından yönetim kurulumuzda oluşturduğumuz komisyonun gayretli çalışmaları neticesinde fuar alnımızın yapımını tamamladık. En başta rızkını bizimle paylaşan, fuar merkezimizin gerçek sahibi tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Oda meclisimize ve yönetim kurulumuza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Fuar Merkezi Yapım Komisyonumuz gecesini gündüzüne katıp çalışarak Tarım Fuarının 6 holde düzenlenmesinde en büyük paya sahiptir. İnşaat yapımında beraber çalıştığımız herkese teşekkür ederim. Çalışmalara başladığımız ilk günden itibaren maddi manevi desteğini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e ayrıca teşekkür ediyorum. Fuar Merkezimizin tamamlanması bizleri yeni bir hedef için cesaretlendirmiştir. Bu hedef 2023’te Konya’yı fuarcılık merkezi yapmaktır. 2023 yılında fuarcılık İstanbul’dan Anadolu’ya yayılmak zorundadır. Konya Ticaret Odası Fuar Merkezi; Anadolu’nun en büyük kapalı fuar alanı olarak, Türkiye’nin en iyi lojistik imkanlarına sahip fuar alanı olarak ülkemizin yeni fuarcılık merkezi olmaya adaydır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA