Emekli Jandarma Albay Sarızeybek Açıklaması

Emekli Jandarma Albay Erdal Sarızeybek, "AK Parti siyasetinin adayı seçilir de,çatı adayı olarak lanse edilen aday seçilemez ise bu durumda MHP ve CHP'nin genel merkez yönetimleri tartışmalı duruma düşecek, bu da her iki partiyi olağanüstü kurultaya götürmek suretiyle Türkiye'de yeni bir siyaset sayfasının açılmasını sağlayacaktır" dedi.

Sarızeybek, CHP Ayvalık İlçe Başkanlığının Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlediği konferans öncesi AA muhabirinin cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin sorularını yanıtladı.
Son 12 yıldır yürütülen politikalar sonucu Türk milletinin birlik ve beraberliğinin de tehlikeye girdiğini ileri süren Sarızeybek, cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye için çok önemli bir seçim olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Eğer ki AK Parti siyasetinin adayı Cumhurbaşkanı seçilemezse bu demektir ki AK Parti siyaseti fiilen çökecektir. Ancak, MHP ve CHP'nin çatı adayı olarak kamuoyuna tanıtılan Ekmeleddin İhsanoğlu seçilirse bu durum Türkiye'yi bir ulusal ittifaka, bir milli ittifaka da götürebilecek ve AK Parti siyasetini durdurabilme ve değiştirebilme gücünü de bize kazandıracaktır. Ama eğer ki AK Parti siyasetinin adayı seçilir de çatı adayı olarak lanse edilen aday seçilemez ise bu durumda MHP ve CHP'nin genel merkez yönetimleri tartışmalı duruma düşecek. Bu da her iki partiyi olağanüstü kurultaya götürmek suretiyle Türkiye'de yeni bir siyaset sayfasının açılmasını sağlayacaktır."
Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli olan Erdal Sarızeybek, CHP ve MHP'nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bu yüzden desteklenmesi düşüncesini taşıdığını vurgulayarak "CHP ve MHP'nin ortak adayının isminin açıklanmasıyla kamuoyu belki başlangıçta şaşırmış olabilir. Ama bu şaşkınlık geçicidir. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Anayasa'ya ve cumhuriyetin değerlerine bağlılığı, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına bağlılığı konusunda vermiş olduğu sözler ve beyanatlar vardır. Biz bunlara güvenerek destekleyeceğiz. Ama tekrar söylüyorum: Eğer ki seçilemez ise MHP ve CHP merkez yönetimleri tartışmalı duruma düşecektir ve bu iki büyük partinin yönetimleri konusunda, Türkiye'de yeni bir siyaset sayfası açılacaktır" değerlendirmesini yaptı.
Kaynak: AA