Orucun En Geç Açıldığı Edirne'de, 'Selimiye' Gölgesinde İftar

Ramazan ayının ilk iftarının en geç açıldığı Edirne'de, orucunu Selimiye Camisi yakınında açmak isteyenler iftar çadırını doldurdu.

Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca Selimiye Meydanı'nda bin 200 kişilik iftar çadırı kuruldu. Masrafları Edirne Ticaret Borsası tarafından karşılanan ilk iftar sofrasında vatandaşlara, çorba, tas kebabı ve pilav ikram edildi.
Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır, iftar çadırını ziyaret ederek, vatandaşlarla orucunu açtı.
Ramazan boyunca yaklaşık bin 200 kişiye iftarda yemek verileceğini belirten Bakır, iftar çadırının giderinin gönüllüler tarafından karşılandığını kaydetti.


- "Orucun ilk günü çok güzel geçti"

Türkiye'nin değişik illerinden inanç turizmi kapsamında Edirne'ye gelen vatandaşlar da Selimiye Camisi'nin bahçesindeki ilk iftar yemeğinde buluştu. Şehre il dışından gelen çok sayıda kişi Selimiye'nin bahçesindeki çimenlerin üzerinde iftarını yaptı.
Ramazan ayının ilk iftarı için Bulgaristan'dan Edirne'ye gelen Mithat Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, ailece, oruçlarını Selimiye Camisi'nin bahçesinde açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Orucun ilk gününde sıcaklardan fazla etkilenmediklerini ifade eden Yalçın, "Orucun ilk günü çok güzel geçti. Allah oruç tutana sabrını da veriyor. Yemeklerimizi hazırladık, ailece Selimiye gölgesinde orucumuzu açmanın mutluluğunu yaşayacağız'' diye konuştu.

Kaynak: AA