Donetsk'teki Türkler İftarda Bir Araya Geldi

Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalardan etkilenen Donetsk şehrinde yaşayan Türkler ilk iftarlarını yaptı.

Donetsk kent merkezinde Türk işletmeci Mehmet Yüksel'e ait restorantta toplanan yaklaşık 50 gurbetçi, Donetsk Camisi İmamı Mehmet Aranus'un okuduğu ezan ve yapılan duanın ardından oruçlarını açtı.
Ukrayna ordusu ile ayrılıkçılar arasında yaşanan çatışmalardan olumsuz etkilenen ve güvenlik gerekçesiyle camiyi kullanamayan gurbetçiler daha sonra toplu teravih namazı kıldı. Şehirde yaşayan Türklerin büyük bölümünün güvenlik gerekçesiyle kentten ayrıldığını ve kentte az sayıda Türk'ün kaldığını belirten işletmeci Mehmet Yüksel, amaçlarının ramazan ayını birlik ve beraberlik içinde geçirmek olduğunu söyledi.

Donetsk Camisi'nin çatışmaların yaşandığı bölgede olduğunu ve bu nedenle camiyi kullanamadıklarını anlatan Yüksel, "En azından iftarda bir araya gelip Ramazan'ı geçirmeye çalışıyoruz. Yaşanan olayların bir an önce bitmesi tek arzumuz" dedi.

Donetsk'te yaşayan iş adamı Ömür Yazan da olaylardan önce kentte 2 bin civarında Türk bulunduğunu, ancak 200 kişi kadar kaldıklarını kaydetti.

İşlerinin, çatışmalardan olumsuz etkilendiğini ifade eden Yazan, "Ne yapacağımızı bilmiyoruz, belirsizlik var. En kısa sürede sorunun sonuçlanmasını istiyoruz. Ramazanın ilk iftarını gördüğünüz gibi beraber geçiriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA