5 Yıldızlı Otel Konforunda 'Çadır ve Karavan Tatili'

Doğayla baş başa ucuz tatil arayanlar, Fethiye'deki Katrancı Koyu'na kurdukları çadır ve karavanlarda 5 yıldızlı otel konforunda tatil yapma imkanı buluyor.

İlçe merkezine 16 kilometre uzaklıktaki Katrancı Koyu'ndaki orman kamp alanı, Ege'nin mavi sularına karşı kızılçam ve okaliptus ağaçları içinde tatilini geçirmek isteyenlere ev sahipliği yapıyor. 200 çadır ve 50 de karavan kapasitesiyle hizmet veren kamp alanı, yaklaşık 40 yıldır aralıksız olarak misafirlerine hem ucuz hem de konforlu tatil yapma imkanı sunuyor.
Elektrik, su ve duş gibi hizmetlerin verildiği kamp alanında çadır ve karavanlarında yemeklerini pişirip misafirlerini ağırlayan tatilciler, çam ağaçlarının oksijeniyle güne başlıyor. Günlerini denize girip dinlenerek geçiren tatilciler, çadırların önüne oluşturdukları bahçelerine çiçek dikmeyi de ihmal etmiyor.
Katrancı Orman Kampı yetkilisi Alper Günbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koyun günübirlik ziyaretçilerin yanı sıra uzun yıllardır çadır ve karavan kampına da hizmet verdiğini söyledi.

Kamp alanına yaklaşık 40 yıldır aralıksız gelen müşterileri bulunduğunu belirten Günbay, aile ortamında uygun fiyatlarla tatil yapmak isteyen insanların kamp alanına ilgilerinin her geçen yıl arttığını dile getirdi.
Fiyatlarının 5 yıldızlı bir otele göre çok daha uygun olduğuna değinen Günbay, "Misafirlerimiz otellerin yüksek fiyatları nedeniyle kamp alanını alternatif görüp tatillerini burada geçiriyor. Vatandaşlarımız lüks otellerde bir hafta tatil yaparak harcayacakları para ile burada 1,5 ay tatil yapabiliyor" dedi.

- Günlük çadır için 28, karavan için 34 lira
Günbay, kendi çadırını getiren müşterilerin 28, karavanla gelen müşterilerin ise elektrik dahil günlük 34 liraya konaklayabildiğine işaret etti.
Kamp alanında 200 çadır kapasitesi ile 50 karavan park alanı bulunduğuna dikkati çeken Günbay, şöyle konuştu:
"Günübirlik hizmetin yanı sıra kamp alanında kalan misafirlerin yararlanabileceği restoran ve kafe mevcut. Ayrıca müşterilerimizin güvenliği için sürekli çalışan görevlimiz bulunuyor. İlçe merkezinden düzenli dolmuş seferleri var. Arzu eden misafirlerimiz ilçe merkezine gidip alışverişini yapıp gelebiliyor. Kamp alanında yeterli sayıda duş ve tuvaletlerimiz var. Müşterilerimize evlerindeki konforu kamp alanında sunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Uzun yıllardır burayı tercih eden müşterilerimiz Katrancı Koyu'nun müthiş doğasına hayran kalıyor. Zamanlarının çoğunu denizde geçirip çam ormanlarının bol oksijeniyle dinlenme fırsatı buluyor."
- "5 yıldızlı otellere göre çok daha uygun"
İstanbul'dan Fethiye'ye kamp yapmak için 21 yıldır gelen Yıldırım Ay ise kamp tatilinin özellikle emekliler için çok keyif verici olduğunu söyledi.

Çadır tatilini doğayla iç içe olması, hesaplı ve rahatlığı nedeniyle tercih ettiğini anlatan Ay, "Çadırda yaşam denilince insanların aklına böcek, yılan akrep gibi hayvanlar geliyor. Ben bu zamana kadar böyle bir şeyle karşılaşmadım. Sivrisinek bazen oluyor ama işletme yetkilileri hemen önlemini alıyor" diye konuştu.

Ay, mayıs ayının sonlarında geldikleri kamp alanında ekim ayına kadar kaldıklarını, çadırda yapılan tatilin 5 yıldızlı otellere göre çok daha uygun fiyatlı olduğunu vurguladı.
Otellerde insanlar arasında samimiyet bulunmadığını belirten Ay, kamp alanında Türkiye'nin birçok ilinden çadır komşuları olduğunu, birbirleriyle yardımlaşarak samimi bir ortamda tatillerini geçirdiklerini anlattı.
Tatilcilerden Zarife Salim de 7 yıldır geldikleri Katrancı Koyu'ndan vazgeçemediklerini, havaların ısınmasıyla yazın tamamını kamp alanına kurdukları çadırda geçirdiklerini söyledi.

Elektrik, su, duş gibi tüm hizmetlerin verildiği kamp alanında kendilerini evlerinde hissettiklerini dile getiren Salim, doğayı seven herkese tatilini kamp alanlarında geçirmesini tavsiye etti.
- 40 yıldır aynı yerde kamp kuruyor
Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Mustafa Sezer ise çocukluğunun, 40 yıldır ailesiyle her yaz geldiği Katrancı Koyu'nda geçtiğini kaydetti.

Aynı ortamı çocuklarına vermek için her yıl aynı yere kurdukları karavanda yaz tatilini geçirdiklerini bildiren Sezer, şöyle devam etti:
"Otelde yapılan tatilin de avantajları var ama çadır ve karavan tatilinde hem doğayla baş başasın hem de özgürsün. İstediğin yemeği kendin seçebiliyorsun. Çok samimi bir ortamda çok iyi komşuluk ilişkilerimiz var. Denize çok düşkün olduğum için gün boyunca olta ile balık avlıyorum, dalıyorum, istediğim zaman da dinleniyorum. Fiyat olarak da çok uygun. Bir otelde 10 günde harcadığın paraya burada 2 ay tatil yapabiliyorsun. Bunun yanı sıra misafirlerimiz oluyor. Onları da karavan ve kurduğumuz çadırlarda ağırlıyoruz."
Kaynak: AA