Bulgaristan'daki Sel Felaketi

Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin (BAL-GÖÇ) desteğiyle toplanan insani yardım malzemeleri 2 tıra yüklenerek, sel felaketi yaşanan Bulgaristan'ın Varna şehrine gönderildi.

Tırların hareketinden önce, BURULAŞ'taki başkanlık makamının önünde düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediye olarak Balkanlarda ne zaman bir felaket olsa kentin tüm dinamiklerini harekete geçirerek o bölgelere destek verdiklerini söyledi.

Bulgaristan'ın Varna şehrinde büyük bir sel felaketinin yaşandığını hatırlatan Altepe, bölgedeki insanlardan yardım talebi aldıklarını ifade etti.

Türkiye ile Balkanlar arasında köprü görevi gören bir kent olarak bu talebi dikkate aldıklarını söyleyen Altepe, "Dostluğun göstergesi olarak çalışmalara hemen başladık. Büyükşehir Belediyesi olarak kent dinamiklerimiz ve BAL-GÖÇ üyesi iş adamlarımızla birlikte bu faaliyeti gerçekleştirdik. İçerisinde ev eşyaları, battaniye, giyecek, yiyecek ve temizlik malzemeleri bulunan 2 tır yardım malzemesini bugün itibarıyla yola çıkardık" dedi.

Altepe, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin şu anda Varna bölgesinde bulunduğunu ve BAL-GÖÇ yetkilileriyle ihtiyaç tespiti yaptığını belirterek, ilerleyen günlerde talep edilen ihtiyaç malzemelerinin de temin edileceğini bildirdi.
BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan ise Balkanlarda ne zaman bir sıkıntı olsa Bursa'nın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin desteğini gördüklerini vurgulayarak, gösterdiği duyarlılık nedeniyle Altepe ve ekibine teşekkür etti.
Kaynak: AA