Uluslararası Kalkınma İşbirliği Konferansı Tamamlandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Uluslararası Kalkınma İşbirliği Eğilimler ve Yükselen Fırsatlar Yeni Aktörlerin Bakış Açıları Konferansı tamamlandı.

Uluslararası Kalkınma İşbirliği Konferansı Tamamlandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Uluslararası Kalkınma İşbirliği Eğilimler ve Yükselen Fırsatlar Yeni Aktörlerin Bakış Açıları Konferansı tamamlandı. TİKA ve UNDP işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Kalkınma İşbirliği Eğilimler ve Yükselen Fırsatlar Yeni Aktörlerin Bakış Açıları Konferansı gerçekleştirildi.

Konferansın ikinci gününe iştirak eden,
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamada Uluslararası düzenin yeniden inşa edilmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Ekonomik sistemin mutlaka yoksulluğu ortadan kaldıracak şekilde revize edilmesi gerektiğini vurgulayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Dünyanın kaynaklarından insanlığın her bir ferdinin istifade edeceği yeni bir ekonomik adalet anlayışının yerleşmesi gerektiğini düşündük. Onun için 2015 hedeflerine çok sadık bir şekilde sıkı sıkıya bağlandık" dedi.

"Türkiye son yılların uluslararası donör gücüdür" diyen Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:
"Onun için biz Somali'deyiz. Herkes gözünü kapattığında, biz Somali'ye onun için gittik. Hiçbirşey beklemeden gittik. Karşılığında hiçbirşey talep etmeden gittik. Somali'deki her bir okulda, hastanede, yolda Türkiye öncülük yaptı. Bütün bu katkıları yapan başta TİKA olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkürü borç biliyorum. Afrika'nın her yerinde TİKA ve diğer vasıtalarla açığı kapatmaya çalışıyoruz."
TİKA’nın çalışmalarına değinen Davutoğlu, “TİKA dünyada bir marka halini almıştır. Çünkü Afrika'da açılan her kuyuda, hastanede, karatarakt ameliyatında, insanlar TİKA'yla birlikte Türkiye'yi de ve UNDP'yi de anıyorlar” dedi.

Davutoğlu, konferansın gerçekleştirilmesinde desteklerinden dolayı TİKA ve UNDP’ye teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı. Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ayrılmasının ardından devam eden konferans TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ın kapanış konuşmasıyla sona erdi. Kapanış konuşmasında konferansın önemine değinen TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, konferansa gösterdikleri ilgiden dolayı katılımcılara teşekkürlerini sundu.
Kaynak: İHA