Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi, üçüncü dönem mezunlarını uğurladı.

Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Uludağ üniversitesi Prof. Dr Mete Cengiz Kültür Merkezi'ndeki törene Hukuk Fakültesi Dekanı Doğan Şenyüz, Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, öğretim görevlileri ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Dört yıllık zorlu bir eğitimden geçen öğrenciler mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadı. Tören alanında bulunan ailelerin heyecanı ise görülmeye değerdi

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr Doğan Şenyüz, "Mezuniyet günleri biz yöneticiler için aslında bir muhasebe günüdür. Fakültemizin, üniversitemizin en genç bölümü olmasından dolayı birçok dezavantajı var. Bu noktada öğrencilerimizin serzenişlerine hak veriyoruz. Her türlü olumsuzluğa rağmen üçüncü dönem mezunlarımızı verdik. Emeği geçen hocalarıma ve öğrencilerimizin kıymetli ailelerine çok teşekkür ederim. Buradan mezun olan öğrenciler adaleti temsil etmenin onurunu yaşayacaklar. Her zaman hukukun üstünlüğünü savunacaklarına canı gönülden inanıyorum. Çok önemli ve zorlu bir işleri var. Kendilerine yeni hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

Okulu birincilikle bitiren Derya Ersen, "Fakültemizin hem geç kurulması, hem de küçük bir ilçede olmasından dolayı dezavantajlarını yaşadık. Biz de diğer öğrenciler gibi ana kampusta okumak istedik. Eğitim hayatımız boyunca bütün arkadaşlarımız aynı sıkıntıları yaşadı. Üniversiteye iyi puanlarla gelmemize rağmen kıymetimizin bilinmediğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Programın ardından mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri takdim edildi. Hocalarının elinden belgelerini alan öğrenciler hep birlikte keplerini fırlatarak, üniversiteye veda etti.
Kaynak: İHA