(özel Haber) Bu Papağanlar Turizme Hizmet Ediyor

Bursa'yı yeşil tabiatı ve Uludağ'ın serinliği için tercih eden Arap turistler papağan sürprizi ile karşılaşıyor.

Uludağ'ın eteklerindeki Saitabat Şelalesi’ne gelen yerli ve yabancı turistler, insanların kucağından inmeyen 2 papağanla fotoğraf çektirmek için sıraya giriyor.
Doğal güzellikleri, 4 mevsim iklimiyle, suyu havası ve doğasıyla bambaşka köy havasını yaşamak isteyen yerli yabancı turistler, Kestel ilçesine 5 kilometre uzaklıktaki Saitabat Şelalesi'ne akın ediyor. Turistler şelalenin ihtişamı karşında gözlerine inanamazken, renkli papağanları görenler hayrete düşüyor. Papağan ile fotoğraf çektirmek isteyenler sıraya girerken, Sıtkı ve Kuki isimli papağanlar sahibinin kolunda, başında, omzunda ve elinde sessizce etraftaki olan biteni izliyor

Kuşlarının turistler tarafından yoğun ilgi gördüğünü ifade eden fotoğrafçı Ayhan Temir, ”20yıldır fotoğraf işi ile uğraşıyorum. Hayvan sevgisi de olduğu için aklımıza böyle bir şey yapmak geldi. Daha önce bazı illerde çalışmamız oldu. Ama Bursa’da ilk defa yaptığımız için gelenler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Kuşlarımı kendim eğittiğim için kaçmıyorlar. 6 yıldır benimle beraberler çalışıyorlar. Onlarla yatıp onlarla kalkıyorum. Fiyatlarımız da öyle uçuk bir fiyat değil. Sadece 10 liraya papağan ile çekilen fotoğrafı isteyene veriyoruz” dedi.

Papağanlar ile bol bol fotoğraf çekilen Arap turistler ise, “Saitabat Şelalesi çok güzel ve serin. Ailece Bursa’da olmaktan dolayı çok mutluyuz. Gezdiğimiz ve gördüğüm yerleri hiçbir zaman unutmayacağız. Papağan ile fotoğraf çektirmek ise ayrı keyif. Böyle bir uygulamanın olması da çok güzel” diye konuştu.

Çevredekilerin ilgi odağı olan papağanlar, sadece fotoğraf çektirmekle kalmıyor. Sahibinin verdiği komutları uygulayan papağanlar, cesareti olan kişileri yanağından öpüyor.
Kaynak: İHA