Kilis Belediye Başkanından Demokratlık Örneği

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, kamuoyunun isteği ve talebinin önemli olduğunu, haklı talepler karşısında vatandaşların kendilerini protesto edebileceğini söyledi.

Kilis Belediye Başkanından Demokratlık Örneği

Belediye Başkan Hasan Kara, sürekli halk ile iç içe olduğunu ifade ederek, “Daha iyi yaşanabilir bir Kilis için toplumun bütün katmanlarının görüşlerini ihtiyacımız var. Vatandaşlar ile sürekli bir araya geliyoruz. Sıkıntıların çözülmesi için vatandaşlarımız ile görüş alış veriş verişinde bulunuyorum. Eğer yaptığımız yanlış bir şey olursa vatandaşlar bizi eleştirebilir. Proteste bile yapabilir. Çünkü kamu oyu baskısı çok önemlidir. Bizi protesto ediyorlar diye onlara hiçbir zaman kızmam, halkı bir talep olduktan sonra da kimsenin kızmaya hakkı yoktur. Kamuoyunun desteği bizim için çok önemlidir” dedi.

Seçimlerden önce halk ile birlikte belediyeye yönetecekleri sözünü verdiğini ifade eden Belediye Başkanı Kara, “Ben vatandaşlarımız ile birlikte Kilis’i yönetmek istiyorum. Kilislilerin görüşleri, düşünceleri, öngürüleri, eleştirileri bizim için çok önemlidir. Bir çok yeri ziyaretimde vatandaşlarımız gerçekten bize yön gösterecek projeler anlatıyor. ‘Bir elin nesi var iki elin sesi var’ biz bu sözden hareket ederek insanların görüşlerini alıyoruz. Vatandaş haklı olduğu bir konuda bizi eleştirebilir. Hatta protesto bile edebilir. Biz buna kızmayız çünkü vatandaşın halkı bir talibi varsa gereğinin yapılması için elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuştu.

Kaynak: İHA