Yemen'de Sığınmacı Sayısında Artış Yaşanıyor

Yemen Dışişleri Bakan Yardımcısı Emir el-Iydrus, özellikle Afrika ülkelerinden ülkeye yönelik yoğun göç sebebiyle sığınmacı sayısının 750 bine ulaştığını belirtti.

Yemen resmi ajansı SABA'da yer alan habere göre, Iydrus, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Yemen ofisinin düzenlediği törende, kayıtlı sığınmacı ve yasa dışı göçmen sayısının 750 bine ulaştığını, bunun çoğunluğunu Afrika'dan gelenler olduğunu ifade etti.

Iydrus, sığınmacı sayısındaki bu artışın, ekonomik ve toplumsal yükü de beraberinde getirdiğini sözlerine ekledi.
UNCHR Yemen İnsani İşler Koordinatörü Johannes Van Der Klaauw da Yemen'in dünya genelinde Somalili mültecilerin yoğun bulunduğu üçüncü ülke olduğunu aktardı.
Yemen'in, gösterdiği misafirperverlikten dolayı takdiri hak ettiğini dile getiren Klaauw, "Ülkede, fakirlik sınırının altında yaşayan çok sayıda kişi varken, Yemen'in, başta Afrika ülkelerinden olmak üzere, Suriye ve Filistin'den gelen mültecileri kabul etmesini takdir ediyoruz" ifadesini kullandı.
Ülkedeki ekonomik sıkıntıların, Afrika kıtasından gelenlerin, ucuz iş gücü olarak çalıştırılması sonucu ikiye katlandığı, bu nedenle de Yemenliler arasında işsizlik oranının giderek arttığı belirtiliyor.
Kaynak: AA