İşid’in Kaçırdığı 4 Türk Vatandaşı Serbest Bırakıldı

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından 4 gün önce beraberindeki 41 kişiyle birlikte kaçırılan 4 Türk vatandaşı, Türkmenlerin girişimleriyle serbest bırakıldı.

İşid’in Kaçırdığı 4 Türk Vatandaşı Serbest Bırakıldı

ATK isimli bir inşaat firmasının şantiyesinde görevli 4 Türk vatandaşı Samara kentinden Kerkük’e gittikleri sırada IŞİD militanları tarafından 4 gün önce kaçırılmıştı. İçelli İdari İşler Amiri Cem Tezel, Samsunlu İnşaat Mühendisi Fatih Önder, Trabzonlu Şantiye Kalfası Ömer Asıl ve Osmaniyeli Pompa Operatörü Recep Kara ile beraberindeki çeşitli uyruklardan 41 kişi bugün serbest bırakıldı. Kerkük Emniyet Müdür Yardımcısı Turhan Abdurrahman’ın girişimleriyle kurtarılan rehineler Kerkük’e getirildi.

Serbest kalan Türk vatandaşları kendilerinin kurtarılmasına vesile olanlara teşekkür ederek, rehin durumdayken kendilerine iyi davranıldığını ancak sıkıntılı bir süreç geçirdiklerini belirttiler.

“HASTA OLAN ARKADAŞIMIZA İLAÇ TEMİN ETTİLER”
Şantiyenin İdari İşler Amiri Cem Tezel İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkmen Emniyet Müdür Yardımcısı Abdurrahman’a minnettar olduklarını ifade ederek, “Bize iyi davrandılar, ekmeğimizi, suyumuzu verdiler. Beraber namaz kıldık. Çok şükür canımız sağ. Herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Rahatsız olan arkadaşımıza ilacını bile aldılar ama esirlik esirliktir sonuçta. 4 günü, 3 günü, 1 ayı, 1 senesi yok. Canımızın sağ olduğuna şükrediyoruz” dedi.

Girişimleri neticesinde rehinelerin kurtarılmasına vesile olan Kerkük Emniyet Müdür Yardımcısı Turhan Abdurrahman, “Bu bizim görevimizdi. Türkmenistan’dan gelenler, Türkiye’den gelenler, Bangladeş’ten gelenler, bütün hepsi bizim kardeşimizdir. Hepimiz Müslümanız ve birbirimizi destekliyoruz” dedi.

4 gün önce rehin alındıklarını söyleyen şantiyenin pompa operatörü Recep Kara, “İyi davrandılar bize ama tutuklu kalmak çok kötü bir şey. Silahların önünde filan, çok kötü bir durumdu. Buraya gelmemize kim yardımcı olduysa çok teşekkür ederiz” dedi.

Şantiye Kalfası Ömer Asıl da yaptığı açıklamada, “Şu anda ne diyeceğimi inanın bilmiyorum. Burada bize yardımcı olan tüm komutanlarımıza ve patronlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. Çok güzel bir çalışma sonucu bize herhangi bir şey olmadan bizi kurtardılar. Hepsinden Allah razı olsun. 3 gün oldu oradayız, çok sıkıntı çektik. HErgin bir şey yapacaklar diye sıkıntı içerisine girdik. Ama biz herhangi bir şey olmadan serbest bırakıldık. 45 kişiydik. Türkmenistan, Pakistan, Nepal, Hindistan ve Türkiye’den insanlar vardı” dedi.

“SÜREKLİ BİR ÖLÜM KORKUSU VARDI”
Kaçırılma anını anlatan Cem Tezel, “Biz şantiyemizi tahliye ediyorduk. Geldiler ve şantiyenin içine girdiler. Biz kaçtık ve Iraklıların bir evine sığındık ve orada yaşadık ilk önce. Bir parti göndermiştik, daha sonra yolun güvenli olduğunu düşünerek diğer grupları çıkarmaya başladık. Şoförümüzü indirdiler. Bizim elimizi veya gözümüzü bağlamadılar. Ama tercümanımıza ‘Sünni misin, Şii misin’ diye sordular. ‘Sünni’yim’ dedikten sonra elini bağlamadılar, sadece gözünü bağladılar. Bizi bilmediğimiz bir yere götürdüler. İlk inerken kafama ve göğsüme silah dayadılar. Benim tansiyonum düştü. Orada onların liderleri gibi bir şey beni kaldırdı, öptü. ‘Korkma, bir sıkıntı yok’ dedi.

Daha sonra işte 45’imiz bir yerde yaşadık. Ama sürekli bir ölüm korkusu vardı” dedi.

İnşaat Mühendisi Fatih Önder de yaptığı açıklamada, “Çok kötü şeyler yaşadık. 4 gün orada kaldık. Ne yemek ne su. Çok şükür geldik” dedi.

Kaynak: İHA