Batman'da 'Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim' Semineri

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Musul'da meydana gelen gelişmeler bütün dünya tarafından takip edilirken, Türkiye'de yaşayan insanların da olup biten gelişmelerden haberdar olması gerektiğini söyledi.

TGC ve Konrad Adenauer Stiftung Vakfı işbirliğiyle Batman'da düzenlenen "71. Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim" semineri bir otelde başladı.

Seminerin açılışında konuşan Olcayto, 1997 yılından bu yana yerel medyaya yönelik meslek içi eğitim seminerlerinin 71'incisinin Batman'da düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Kamu görevi yapan gazetecilerin türlü engellerle karşılaştığını anlatan Olcayto, engellerin sadece Türkiye'de değil, dünyanın her tarafında yaşandığını kaydetti.

Türkiye'de bu engellemelerin her geçen gün arttığını savunan Olcayto, "Musul'daki olaylara ilişkin mahkeme tarafından konulan yayın yasağına itiraz ettik. Musul'da meydana gelen gelişmeler bütün dünya tarafından takip edilirken, Türkiye'de yaşayan insanların da olup biten gelişmelerden haberdar olması gerekiyor" dedi.

Batman Valisi Azmi Çelik ise zengin petrol yataklarının yer aldığı, Dicle Nehri'nin aktığı ve medeniyetlerin buluştuğu bu topraklarda böyle bir toplantının düzenlenmesinin önemli olduğunu dile getirerek, Batman'ın son 15 yılda büyük mesafe katettiğini aktardı.
Daha sonra Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı Arif Arslan'ın moderatörlüğünde TGC eski Başkanı Orhan Erinç ve TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver'in katılımıyla "Günümüzde Gazetecilik" ve "Gazetecilikte Etik İlkeleri" konulu seminere geçildi.
Mardin, Siirt, Diyarbakır, Batman ile ilçelerden 170 gazetecinin davet edildiği seminer iki gün sürecek.
Kaynak: AA