Spor Lisesi Öğrencileri Besyo’ya Misafir Oldu

Siirt Spor Lisesi’nde okuyan bir grup öğrenci, Siirt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na (BESYO) misafir oldu.

Spor Lisesi Öğrencileri Besyo’ya Misafir Oldu

Spor Lisesi yöneticileri, öğretmenleri ve her branştan sporcu öğrencilerin katıldığı ziyarette öğrencilerle buluşan Prof. Dr. Murat Erman, yeni akademik yılda öğrenci alımına başlayacak olan BESYO ile ilgili bilgilendirme ve yönlendirme toplantısı yaptı. Erman, öğrencilere açılacak bölümde sınav koşulları, altyapı çalışmaları ve kulüpleşme faaliyetleri hakkında bilgilendirdi. Erken dönemde yetişme fırsatı bulmuş spora yatkın öğrencilerin kazanılmasının önemini ifade eden Erman, “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bu yıl eğitim öğretim faaliyetlerine başlamasını hedeflemekteyiz. Şuan itibariyle beden eğitimi öğretmenliği bölümümüz öğrenci alımına hazır diğer bölümlerin de kurulma süreci devam ediyor. Yüksekokulumuzun altyapı eksikleri en kısa sürede giderilecektir. Fakat en büyük altyapı sorunu yetişmiş insan gücüdür. Sizlerin bu yaşlarda spor eğitimi almanız çok önemli çünkü yetişmiş, kaliteli öğrenci ve iyi yönlendirilmiş bir lise eğitimi yüksekokul başarısına da yansıyacaktır. Ağustos ayı içerisinde yapacağımız sınav objektif şeffaf, kayıt altına alınan ve itiraz edilebilir bir sınav süreci olacaktır. Kendinizi bu süreçte hazırlayın ve ispatlayın” dedi.

Öğrencilerle gerçekleştirilen toplantıya BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Veysel Okçu Yüksekokul Sekreteri Muhittin Selami Erman, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Selim Keleş ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Emin Şen de katıldı.

Toplantının ardından öğrencilere Kezer Yerleşkesi'nin spor alanları tanıtıldı.
Kaynak: İHA