Fatsa Öğretmen Lisesi, ‘anadolu Lisesi’ Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulların türlerine göre dönüşmesi projesi kapsamında Fatsa Anadolu Öğretmen Lisesi, ‘Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi’ne dönüştürüldü.


Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulların dönüşmesi ile ilgili yazısına istinaden böyle bir karar alındığını belirterek, “Bakanlığımız gönderdiği yazısında, ‘Anadolu Öğretmen Lisesi türünde olan okullar diğer türlere dönüşüyor’ şeklinde bir karar var. Lise gruplarında 3 sınıf altında toplanıyorlar. Birinci grupta Fen Lisesi yok gibi, ikinci grupta meslek liseleri var, üçüncü grupta ise Anadolu İmam Hatip Liseleri var. Buna göre Anadolu Öğretmen Lisesi diye bir sınıf olmayacak. Bunlardan bir tanesine dönüşmesi gerekiyordu. Yalnız Ünye’deki Anadolu Öğretmen Lisesi ile ilgili Efirli’de bulunan Anadolu Öğretmen Lisesi için şöyle bir dönüşüm öngörülmüştü. Biz göreve gelmeden önce Fen Lisesi’ne dönüşmesi yönünden Ünye’nin Sosyal Bilimler Lisesi’ne dönüşmesi gerektiğini yazısı yazılmış yani bize bir seçenek kalmamıştı. Biz de Anadolu Lisesi’ne dönüşmek zorunda kaldık” dedi.

Ekrem Cinoğlu, okulun isminin 'Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi' olarak konulmasının Milletvekili İhsan Şener’in önerisi olduğunu sözlerine ekledi

Kaynak: İHA