Galatasaray'ın Karadağlı İki Kurucusu İçin Anıt Dikildi

Galatasaray Kulübü'nün Karadağlı kurucularından Milo ve Pavle Bakiç kardeşler anısına Andriyevitsa kentinde dikilen anıt, sarı-kırmızılı kulübün başkan yardımcısı Candan Erçetin'in katılımıyla açıldı.

Zabrce köyünde yapılan anıtın açılışına, Erçetin ve Galatasaray heyetinin yanı sıra Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Mehmet Niyazi Tanılır ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tanılır, yaptığı konuşmada Türkiye'nin Bakiç kardeşlere minnettar olduğunu belirterek, "Bugün burada devletimiz ve halkımızın gurur duyduğu Galatasaray Spor Kulübü'nün 13 kurucusundan ikisini anmak için toplandık" dedi.

Candan Erçetin ise Galatasaray'ın Milo ve Pavle Bakiç kardeşleri hiçbir zaman unutmadığını anlatarak, "Bugün Galatasarayın kurucuları olan Bakiç kardeşlerin ailesiyle bir araya geldik. Aynı zamanda benim de eğitim gördüğüm Galatasaray Lisesi adına Bakiç kardeşlerinin bize verdiği emanetleri yeni nesillere aktaracağız. Galatasaray size her zaman minnettar olacaktır" diye konuştu.

Galatasaray heyeti, tören kapsamında Andiyevitsa Belediye Başkanı Srcan Maşoviç ile Bakiç kardeşlerin evini ziyaret etti.
Kaynak: AA