Sakem’den Muhteşem Yıl Sonu Etkinliği

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) yıl sonu etkinliği ile göz doldurdu.

Sakem’den Muhteşem Yıl Sonu Etkinliği

Aslanlar SAKEM şubesinde ‘Hayallere Özgürlük’ başlığı altında gerçekleşen yıl sonu etkinliği büyük ilgi gördü. Etkinliğe, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Başkan Yardımcıları Erdoğan Şenol ve Dursun Mustafa Dayıoğlu, Safranbolu MYO Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gürbüz, Karabük Kent Konseyi Başkanı Özcan Büyükgenç, İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, SAKEM öğretmen ve kursiyerleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kursiyerler tarafından yapılan eserlerin sunulduğu sergi açılışı ile başlayan etkinlikte protokol üyeleri ve vatandaşlar eserlere oldukça yoğun ilgi gösterirken SAKEM bahçesinde kurulan Ebru, Hayır Çarşısı, Bilgi Evi, Ahşap gibi standlar ile SAKEM çalışmaları anlatıldı. Sergi ziyaretlerinin ardından SAKEM bahçesinde yine SAKEM öğretmen ve kursiyerlerinin müzik dinletisine yapıldı.

Dinletinin ardından bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu’da kültürü korumak istediklerini, Safranbolu’da taş yapıları korudukları kadar, caddeleri korudukları kadar, yaşaya kültürü de korumak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kaynak: İHA