Türk İnternet Girişimcileri Dünya E-ticaret Pazarına Shopıo İle Açılıyor

Türkiye’de 4 bin 200’den fazla işletmeye sunduğu e-ticaret alt yapısı ile pazarda en fazla kullanılan ve bilinen paket e-ticaret çözümü olan IdeaSoft, Türkiye’de elde ettiği başarıdan sonra ‘Shopio’ markasıyla global e-ticaret pazarını hedefleyen yeni girişimini duyurdu.


Beta lansmanını geçtiğimiz günlerde yapılan Shopio’nun en fazla dikkat çeken özellikleri ise; yeni teknolojiler ile hazırlanmış, hemen her ülkede geçerli bir fiyat/vergi yönetim sistemi sahip ve ücretsiz bir yazılım olması.

Shopio yönetici ortağı Fatih Çalışkan, şunları söyledi: “IdeaSoft olarak Türkiye’de e-ticaret yazılımları konusunda elde ettiğimiz tecrübeyi global pazara yansıtma kararı aldık. Bu amaçla 1 yıllık bir ARGE dönemi sonrasında Shopio’yu global pazarda rekabet edebilecek özelliklerle sahip olacak şekilde hazırladık. En büyük avantajımız ise mobil cihazlar başta olmak üzere en son teknolojilere uyumlu bir yapıya sahip olmamız. E-ticaret yapmak isteyen her işletmenin ihtiyaç duyabileceği tüm teknolojileri Shopio ile sunabiliyoruz. Global pazarı hedeflediğimiz için ABD’de ofisimizi açtık. Türkiye merkezli bir şirket olan Shopio ile ülkemizin bilişim teknolojileri konusundaki başarılı insan kaynağını tüm dünyaya duyuracak bir girişime imza atmayı hedefliyoruz.”
Yeni teknolojiler kullanılarak hazırlanan Shopio internette mağaza açmak isteyenler için çözümler sunuyor. 2014 yılı Mart ayı itibariyle servis vermeye başlayan Shopio’da bugüne kadar Dünya çapında 1.000 mağaza açılmış durumda. Shopio kullanmaya başlayanlar arasında Türkiye, Rusya, Hindistan, Kanada, Amerika ve 25 farklı ülkede faaliyet gösteren girişimciler yer alıyor.

Shopio’nun küçük ve orta ölçekte işletmeleler için en büyük avantajı ise tamamen ücretsiz olarak mağaza açılabilen üyelik seçeneğinin bulunması. Shopio'nun aylık ücreti olmayan ‘Small’ paketi ile yeni işletmeler 100 ürüne kadar ürünlerini satışa sunabiliyor. İşlerini geliştiren ve satış yapmaya başlayan firmalar sadece yüzde 2 işlem komisyonu ödeyerek satış süreçlerine devam edebiliyor, dilerlerse komisyon ücreti bulunmayan paketleri de tercih edebiliyor.

Shopio’da tüm temalar mobil cihazlara duyarlı (responsive) olarak hazırlanmış. Shopio theme store’da yüzde 100 kişiselleştirilebilen bir yapıya sahip olan tüm temalarda dil desteği bulunuyor. E-ticaret sitesi açmak isteyen kullanıcılar, profesyonel tasarımcıların hazırladığı sayfa tasarımlarına Shopio’dan ulaşabiliyor.

Shopio.com, mağaza sahiplerinin kargo ve vergi konusunda da tüm ihtiyaçlarına cevap verecek, yönetimi kolay bir yapıya sahip. Her ülke ve eyalete özel vergilendirme yapısı fiyatlandırma yönetimini kolaylaştırıyor.

Ödeme sistemleri konusunda Paypal ve bilinen tüm global ödeme sistemlerini destekleyen Shopio, yayıncılara ve blogger’lara yönelik iş ortaklığı programı ile bir ekosistem oluşturmayı hedefliyor.

Seyhun Özkara, Fatih Çalışkan ve Kerem Kaya tarafından 2005 yılında yüzde 100 Türk sermayesiyle kurulan IdeaSoft Yazılım San. ve Tic. A.Ş.,GOSB Teknopark AR-GE şubesinde geliştirme süreçlerinin yürütüldüğü E-ticaret çözümleri sunuyor. Farklı sektörlere yönelik e-ticaret hizmetleri üreten IdeaSoft’un çözümleri Türkiye’de bugüne kadar 10.000’den fazla kurum ve kuruluş tarafından kullanılmış durumda.
Kaynak: İHA