Kadın Sağlığı ve Eğitim Projesi Türk Halk Müziği Korosu Konseri

Samsun'da “Kadın Sağlığı Eğitim Projesi” kapsamında, “Fikret Damar Halk Müziği Kültür ve Sanat Derneği” tarafından Büyükşehir Sanat Merkezi’nde Türk halk müziği konseri düzenlendi.

Kadın Sağlığı ve Eğitim Projesi Türk Halk Müziği Korosu Konseri

Konseri Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy ile çok sayıda davetli izledi. Vali Hüseyin Aksoy, konser öncesi yaptığı konuşmada, “Bugün Samsun’da Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında bir Türk Halk Müziği Korosu’nu dinlemek üzere birlikteyiz. Samsun’da 2011 yılında başlattığımız Kadın Sağlığı Eğitimi projesinde artık sona doğru yaklaşıyoruz. Kadınlarımızın karşı karşıya kaldığı en riskli kanser grubu meme kanseri ve meme kanserinden de kurtulmak için erken teşhis büyük önem taşıyor. Bu bakımdan kadınlarımızın kendi kendilerine meme muayenesi yapabilecek konuma gelmeleri ve onların bu konuda duyarlı olmalarını sağlamak adına 2011 yılında başladığımız bu projemizde bugüne kadar 336 bin kadınımıza ulaştık. Hedef kitlemiz 392 bin kadınımızdı. Yıl sonuna kadar ulaşamadığımız bu kadınlarımıza da ulaşarak bu paylaşımları onlara aktarmak hedefindeyiz. Bugünkü konserimizde yine bu eğitim çalışmasına dikkat çekmek, kadınlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını sağlamak adına gerçekleştirdiğimiz bir etkinliktir. Uzmanlarımız her on kadından birinin meme kanserine yakalanma riski olduğunu, kansere yakalanan her on kadından da üçünün yaşam riskinin olduğunu ifade ediyor. Erken teşhis hayat kurtarıyor. Bu amaçla kadınlarımızın yaşam kalitelerinin daha üst noktaya taşınması ve böyle bir sorunla karşı karşıya kalma durumundaysalar erken teşhisle buna çözüm üretme adına bu projemizi uygulamaya geçirdik. Değerli eşim Hülya Hanım'ın koordinasyonunda yapılan çalışmada, İl Sağlık Müdürlüğümüzün ilçelerimizde oluşturduğu ekiplerle çalışmalarımızı önemli ölçüde tamamladık. Bu akşamki konserimiz kadın duyarlılığını ortaya koyabilmek adına yapılan bir konserdir. Türküler sevgilerimizin, kederlerimizin ifade edildiği, duygularımızın ortaya çıktığı sanatsal eserlerdir. Kadınlarımız için yapılan bu projede türkülerimizi de buluşturduk. Bu konseri hazırlayan, buraya katılan tüm sanatçılara ve davetlilere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Aksoy’un konuşmasının ardından, Şef Fikret Damar yönetimindeki Fikret Damar Halk Müziği Kültür ve Sanat Derneği Korosu tarafından iki bölümde toplam 29 eser, koro ve solo yorumlarla davetlilere sunuldu. Yoğun katılımın olduğu ve büyük bir beğeni ile dinlenen konser, izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, konser sonunda koro şefi Fikret Damar ve korodaki sanatçılara çiçek hediye ederek, koronun seslendirdiği son esere eşlik ettiler.
Kaynak: İHA