Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Birsen Açıklaması

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Birsen, "Sorunlar (ilçe belediyelerinin) araştırma raporuyla sabit. Konuların 'münferit' olarak tanımlanması ise üzücüdür. AK Parti İl Meclis Grubu olarak amacımız hizmetleri engellemek değil, hizmetleri daha verimli kanalize edebilmektir" ifadelerini kullandı.

Birsen, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti İl Meclis Grubu adına, 5-13 Mayıs'ta ilçe belediyelerinin sorunlarını genel olarak ortaya çıkartmak amacıyla yaptırmış olduğu araştırma sonucunda ortaya çıkan verileri, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin haziran ayı olağan toplantılarının birinci oturumunda önerge halinde sunduklarını bildirdi.
Özellikle Eskişehir'in köy ve ilçelerinin ihtiyaçları dahilinde verilen önergelere CHP Grubu ile itiraz ettiğini öne sürdüğü Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in konuları "münferit" olarak tanımladığını savunan Birsen, şunları kaydetti:
"Sorunlar araştırma raporuyla sabit. Konuların 'münferit' olarak tanımlanması ise üzücüdür. AK Parti İl Meclis Grubu olarak amacımız hizmetleri engellemek değil, hizmetleri daha verimli kanalize edebilmektir. İl Meclisi olarak suni sorunlar yerine gerçek sorunlara odaklanmalıyız. Eskişehir'in yalnızca belirli bir zümreye hitap eden bölgeleri dışındaki ilçelerin ve köylerin de özellikle kanalizasyon, içme suyu ve ulaşım konularında ihtiyaç duyduğu hizmetler var. Bunları görmezden gelmek olmaz. Eskişehir, yalnızca Tepebaşı ve Odunpazarı'ndan ibaretmiş gibi davranmak yerine, hizmeti kırsala da yaymalıyız. Kıymetli meclis üyesi arkadaşlarımdan da bu konuda daha duyarlı olup, ellerini vicdanlarına koymalarını rica ediyorum."
Açıklamada, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oylamaya sunulan ve oy çokluğu ile gündeme taşınmasına karar verilen önergeler ise şöyle özetlendi:
"İlçe mahallelerinden ilçe merkezine, ilçe merkezinden il merkezine ulaşımda yaşanan sorunlarının ulaşım komisyonunda görüşülmesi, suyunda normal değerlerin dört katı arsenik, iki katı bor olduğu belgelenmiş olan Seyitgazi ilçesine su arıtma sistemi kurularak, suyun kullanılabilir hale getirilmesi, Alpu ilçesinin kanalizasyon ve içme suyu ile ilgili iyileştirme çalışmaları, tüm Eskişehir ilçelerinde mahalle yollarının aşırı yağmurdan etkilenmesinden dolayı bakım çalışmaları."
Kaynak: AA