Devletin zirvesi Musul için Köşk'te buluştu

Irak’ın Musul kentinde Türk Başkonsolosluğu’nun IŞİD militanları tarafından basılması nedeniyle Başbakanlık’ta yapılan olağanüstü toplantının ardından devletin zirvesi bu kez de Çankaya Köşkü'nde buluştu.

Devletin zirvesi Musul için Köşk'te buluştu
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’na baskın düzenlemesi Ankara’yı alarma geçirdi.

Başbakanlık’ta konuyla ilgili olağanüstü toplantı gerçekleştirildi. Ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Özel'in de aralarında olduğu bazı isimleri Köşk'e çağırdı.

İlk önce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la konuyu masaya yatırdı.

Yaklaşık iki saat süren zirvenin ardından Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, toplantıda Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Erdal Öztürk’ün de yer aldığı bildirildi.

Korgeneral Erdal Öztürk’ün de toplantıya katılması, askeri harekat ihtimalinin de masaya yatıldığı yorumlarına neden oldu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Efkan Ala, “Dışişleri Bakanlığımız açıklama yapacak, onu bekleyin” dedi.

Gelişmelerle ilgili bilgi almak üzere Naci Koru'yu Çankaya Köşkü'ne çağıran Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ardından bir zirve çağırısı daha yaptı.

Saat 20.00 sıralarında başlayan Çankaya Köşkü'ndeki olan zirveye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katılıyor.

Musul kentini ele geçiren IŞİD militanları, Türk Başkonsolosluğu’na baskın düzenledi. Militanlar, elçilik çalışanlarını da rehin aldı.