Çadır Kentte Üretilen Ürünler Satışa Hazırlanıyor

Adıyaman'daki çadır kentte açılan kurslarda eğitim gören Suriyeli kursiyerler, el emeği göz nuru ürünlerini kent merkezinde açacakları kermeste sergileyecek.

Ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınarak Adıyaman'daki çadır kentte yerleştirilen Suriyeli'lere, halıcılık, tekstil, dikiş-nakış, el sanatları gibi birçok alanda kurslar veriliyor.
Yaklaşık 600 kişinin katıldığı kurslarda eğitim gören Suriyeli'ler ürettikleri el emeği, göz nuru ürünlerini Adıyaman Valiliği tarafından açılacak kermeste sergilemeye ve aile bütçelerine katkı sunmaya hazırlanıyor.
Dikiş nakış kursunda eğitim gören Suriyeli Hanna Nefaş, 6 aydır kurslarda eğitim gördüğünü ve eğitimler sayesinde dikiş nakış ürünleri üretmeye başladığını söyledi.

Yaklaşık bir aydır kermes için hazırlık yaptıklarını anlatan Nefaş, "İki gün sonra kermeste ürünlerimizi sergileyeceğiz. Ürünlerimizi kermeste satışa sunacağız. Şu anda bunun heyecanını yaşıyoruz. Kermeste ürettiğimiz pike, nevresim, çarşaf takımı, peçetelik, etek, masa örtüsü, sofra ve namazlık gibi ürünler sergileyeceğiz" diye konuştu.

Cemile El Nisa ise 2,5 yıldır çadır kentte yaşadığını ve burada kurslara katılarak meslek edindiğini belirtti.

Kermes için hazırlıkları tamamladıklarını ve ürünlerini paketlere yerleştirdiklerini ifade eden El Nisa, "Kermeste ürettiğimiz birçok ürünümüzü sergileyip satışa sunacağız. Adıyaman'daki kermesimize tüm halkı bekliyoruz" dedi.

Demokrasi Parkı'nda 13 Haziran Cuma günü açılacak ve Adıyamanlı'ların yiyecekleriyle destek vereceği kermes 3 gün sürecek.
Kaynak: AA